Ταμπίλο: “Δεν μπορώ να το πιστέψω” (vids)

Τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, σημείωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Αλεχάντρο Ταμπίλο, κερδίζοντας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έξι φορές πρωταθλητή της Ρώμης, Νόβακ Τζόκοβιτς για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d’Italia.

Ο 26χρονος Χιλιανός, Νο32 στον κόσμο, έπιασε σπουδαία απόδοση και εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Σέρβος, φτάνοντας στο εκπληκτικό 6-2, 6-3 σε μόλις 68 λεπτά κατά τα οποία δεν απειλήθηκε καθόλου από τον θρυλικό αντίπαλό του.

“Είναι απίστευτο. Μπήκα στο court απλά για να ζήσω την εμπειρία. Τώρα προσπαθώ να

ξυπνήσω” είπε αρχικά ο Ταμπίλο ο οποίος θα βρεθεί μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε φάση των “16” σε ATP Masters 1000 τουρνουά, μετά το Indian Wells 2023.

“Απλά προσπαθούσα να διαχειριστώ τη νευρικότητά μου και να συνεχίσω να χτυπάω ελεύθερα. Προφανώς κάθε φορά που νιώθεις ότι πλησιάζεις σε μια τέτοια νίκη, τα χέρια σου σφίγγουν και οι μπάλες σου γίνονται πιο κοντές οπότε προσπάθησα να μην το σκέφτομαι αυτό και να παίζω κάθε πόντο ξεχωριστά. Είναι τρελό. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έγινε μόλις” πρόσθεσε ο Χιλιανός ο οποίος στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ.

Ο αποκλεισμός του Τζόκοβιτς στο πάνω μέρος του ταμπλό, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους Ζβέρεφ, Φριτς και Ντιμιτρόφ που βλέπουν τις πιθανότητες για τελικό να αυξάνονται δραματικά.

Τα τέσσερα ζευγάρια της φάσης των “16” για το πάνω μέρος, είναι: Ταμπίλο-Χατσάνοφ, Μοντέιρο-Ζανγκ, Ζβέρεφ-Μπόργκες και Φριτς-Ντιμιτρόφ.

“Όλοι στην ομάδα και την οικογένειά μου, δεν μπορούν να το πιστέψουν. Δέχθηκα πολλά μηνύματα στο κινητό. Προσπαθώ ακόμα κι εγώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι ένα τρελό συναίσθημα” υπογράμμισε ο Ταμπίλο.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς επικαλέστηκε προβλήματα ισορροπίας στις δηλώσεις του μετά το ματς και τον αποκλεισμό του από το Rome Masters.

Τα στιγμιότυπα της μεγάλης νίκης του Ταμπίλο

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ταμπίλο: “Δεν μπορώ να το πιστέψω” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα