H ΠΟΣΠΦ καλεί σε διάλογο τους εμπλεκόμενους για το ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), η οποία εκπροσωπεί όλους σχεδόν τους συνδέσμους των ασθενών, δηλώνει πως θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να φέρει όλους τους εμπλεκόμενους σε διάλογο, αλλά και προ των ευθυνών τους, με στόχο να υπερπηδηθούν τα όποια εμπόδια δεν αφήνουν το ΓεΣΥ να προχωρήσει.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως “δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και αναβολές” και πως “δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλη μια παραπομπή του Γενικού Συστήματος Υγείας σε βάθος χρόνου, ήδη η δημόσια υγεία βρίσκεται σε «κώμα»”.

Συστήνει,

επίσης, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι σταθούν συνεργάτες των προσπαθειών, οι οποίες γίνονται, γίνουν υποστηρικτές στο διάλογο, αλλά και «εργάτες» για την εφαρμογή ενός καθολικού ΓεΣΥ.

Τέλος, η ΠΟΣΠΦ υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις, σε ένα σύστημα υγείας που πνέει τα λοίσθια, πρέπει να αρχίσουν άμεσα.

“Είναι καιρός τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα εθνικό ζήτημα, ευαίσθητης υφής το οποίο θα πρέπει να δούμε με την οπτική γωνία του ανθρώπου, ο οποίος υποφέρει. Ήρθε η ώρα επιτέλους το θέμα της Υγείας, να μπει στο σωστό δρόμο αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε ένα κράτος ευνομούμενο, ανθρωποκεντρικό και ευρωπαϊκό”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα