Αναμέτρηση μιας επιλογής!

ΑΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν σκέφτονται τίποτα λιγότερο από τη νίκη στο σημερινό μίνι-ντέρμπι της πόλης

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΛ σήμερα απέναντι στον Άρη για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ο βαθμολογικός, για να ξεφύγει από την 11η θέση στην οποία βρίσκεται μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής. Φυσικά νίκη σήμερα θα της ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, ενώ θα είναι και η πρώτη σε λεμεσιανό ντέρμπι, αφού μετρά τρεις ήττες στα προηγούμενα τρία που έδωσε φέτος. Επίσης, αν οι «κίτρινοι» πάρουν τους

τρεις βαθμούς, θα επιβεβαιώσουν την αγωνιστική άνοδο που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό.

Όπως και να έχει, το ζητούμενο για την ΑΕΛ είναι οι τρεις βαθμοί. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα καλή, που θέλει το βαθμολογικό κέρδος για τους δικούς της στόχους. Ο Μάκης Χάβος προετοίμασε τους παίκτες του για έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι, που για να κερδίσουν θα πρέπει να παίξουν με πάθος και με σωστή τακτική. Τους τόνισε ότι το σημαντικό είναι να παρουσιαστούν αυτοί με το καλό τους πρόσωπο και αν το πετύχουν, τότε θα είναι πιο κοντά στη νίκη.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χθες, και εκτός για τον σημερινό αγώνα έμειναν οι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες Αιρόσα και Οχενέ, και οι τραυματίες Σκόβρον και Πιέχ. Ο Έλληνας τεχνικός και στη χθεσινή προπόνηση δούλεψε με τους παίκτες του στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν σήμερα, ενώ έδωσε έμφαση και στα στημένα, αφού η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει φέτος να αξιοποιήσει τα πολλά κόρνερ και τα φάουλ που κερδίζει σε κάθε αγώνα.

Το πλάνο του Χάβου
Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, αναμένεται να έχει την ακόλουθη μορφή. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ματίας Ντεγκρά. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα επιστρατευτεί ο Γιώργος Ελευθερίου, ενώ στο αριστερό θα είναι ο Μπερνάρ Ρομπέρ. Οι Ζοάο Πάολο Αντράντε και Βαλεντίνος Σιέλης θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μάρκο Σουάρες θα είναι ο αμυντικός μέσος και δίπλα του ίσως αγωνιστεί για πρώτη φορά από το ξεκίνημα ο Στεπάνοβιτς.

Αν συμβεί αυτό, ο Ματιέ Κουταντέρ θα έχει την ευθύνη οργάνωσης του παιγνιδιού της ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γάλλος θα παίξει λίγο πιο πίσω και τη θέση του θα πάρει ο Αγκάνοβιτς. Στην επίθεση σίγουροι είναι οι Αντριάν Σαρδινέρο και Μέσκα. Αν ο Αγκάνοβιτς παίξει στο κέντρο, τότε την άλλη θέση στην επίθεση θα πάρει ένας εκ των Σταύρου ή Μαύρου. Αλλιώς ο Κροάτης θα παίξει μπροστά είτε στην κορυφή, όπως με τον ΑΠΟΕΛ είτε στο φτερό.

Παρά το εργάσιμο της ημέρας, στην ΑΕΛ περιμένουν ότι ο κόσμος της ομάδας θα δώσει μαζικά το «παρών» του στο Τσίρειο, για να στηρίξει την πολύ δύσκολη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να πάρουν τη νίκη.

Αποφάσισε ο Κέρκεζ
Στα μετεγγραφικά, φαίνεται ότι ο Ντούσαν Κέρκες έχει καταλήξει για τη θέση του επιθετικού στον πρώην συμπαίκτη του στον Άρη Μίχαϊ Ντίνα. Ο Ρουμάνος επιθετικός αναμενόταν να έρθει χθες βράδυ στην Κύπρο για να έχει τις τελικές επαφές με τους ανθρώπους της λεμεσιανής ομάδας. Μετά τον Άρη την περίοδο 2013-14, όπου σημείωσε 10 γκολ σε 32 συμμετοχές, επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Concordia Chiajna, με την οποία πέρυσι είχε 30 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ φέτος 11 συμμετοχές χωρίς τέρμα. Έπαιξε στο παρελθόν και στις Τιμισοάρα, Γκιόρι Έτο, Πετρούλουλ και Κραϊόβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα