Απέδρασε με τη νίκη ο Κεραυνός

Νίκησε στη Λεμεσό τον Απόλλωνα με 57-55, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα

Ο Κεραυνός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα για να φύγουν με τη νίκη. Μετά την επιτυχία αυτήν, ο Κεραυνός ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, μετρώντας

11 νίκες και δύο ήττες. Από την άλλη ο Απόλλωνας είναι στην 3η θέση με 21 βαθμούς.

Προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου είχε ο Απόλλωνας, που μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 5-0, με όλους τους πόντους να τους πετυχαίνει ο Άπολμπι. Στη συνέχεια ο Κεραυνός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως οι «γαλάζιοι» κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ, η οποία έφθασε στο 12-4 με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου. Η ομάδα του Στροβόλου, με ένα σερί έξι πόντων, έφερε όμως το παιχνίδι στο 12-10. Με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου το σκορ έφθασε στο 18-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Πιο καλά ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο ο Κεραυνός, ο οποίος λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών προηγήθηκε με 22-20. Οι «γαλάζιοι» όμως ισοφάρισαν σε 22-22 με δύο ελεύθερες βολές του Μακρέι, ενώ ο Κεραυνός απάντησε με τρίποντο του Στυλιανού (25-22). Ο Απόλλωνας έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 26-25, με τον Νεοφύτου να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (26-26) με ελεύθερη βολή.

Με ένα σερί τεσσάρων πόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας (δύο ο Πέτγουεϊ, δύο ο Μακρέι) φέρνοντας το σκορ στο 30-26. Ο Κεραυνός απάντησε σημειώνοντας κι αυτός με τη σειρά του τέσσερεις πόντους (δύο ο Τόμιτς και δύο ο Μασάμπα), ισοφαρίζοντας σε 30-30. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών το σκορ έφθασε στο 35-34 υπέρ του Απόλλωνα. Οι διαφορές στο σκορ παρέμειναν σε πολύ μικρά επίπεδα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν το σκορ από πόντο σε πόντο. Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου ο Απόλλωνας ήταν μπροστά στο σκορ με 43-41.

Στην εξέλιξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα δίποντο (με τον Άπολμπι ο Απόλλωνας και με τον Μασάμπα ο Κεραυνός), με το σκορ να φθάνει στο 52-51, τρία λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στα τελευταία στάδια του αγώνα το παιχνίδι ήταν πραγματικό θρίλερ. Ο Απόλλωνας σημείωσε τρεις ακόμη πόντους (έναν ο Πιττάκας με ελεύθερη βολή και δύο ο Πέτγουεϊ με κάρφωμα) δημιουργώντας διαφορά τεσσάρων πόντων, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, με τον Μπάρκερ στη συνέχεια να μειώνει σε 55-54 με τρίποντο. Δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Σμότριτζ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Κεραυνό με 57-55. Στην τελευταία επίθεση ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καλή άμυνα και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 57-55 υπέρ του Κεραυνού.

Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος)
Κυριάκου, Γεωργίου, Άπολμπι 13, Μακρέι 16, Μπράσγουελ 6, Πιττάκας 11 (2), Μέισον 3 (1), Πέτγουεϊ 6.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)
Σμότριτζ 13 (1), Μιχαήλ 2, Νεοφύτου 1, Στυλιανού 6 (2), Μασάμπα 10, Θεοχαρίδης, Ο'Μπράιεν 4, Μπάρκερ 12 (2), Τόμιτς 9 (1).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 26-26, 43-41, 55-57

Δυο αγώνες σήμερα

Με δύο αναμετρήσεις θα συνεχιστεί το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, η 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Στο πρώτο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί στο «Λευκόθεο» την Αναγέννηση Γερμασόγειας στις 17:00, ενώ μία ώρα αργότερα στο Παραλίμνι η τοπική Ένωση θα φιλοξενήσει την Ομόνοια.

Ο ΑΠΟΕΛ φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για να πετύχει τη νίκη, με την ομάδα της Λευκωσίας να υποδέχεται στην έδρα της την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Αναγέννηση Γερμασόγειας. Ντέρμπι θα έχουμε στο Παραλίμνι μεταξύ της τοπικής Ένωσης και της Καπάτσος Ομόνοιας, με φόντο μία καλύτερη θέση στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, μετρώντας 15 βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες και εννέα ήττες, ενώ η Ομόνοια είναι μία θέση πιο κάτω, έχοντας 13 βαθμούς, μία νίκη και έντεκα ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα