Έλεγχοι για ηχορύπανση και τροχαία αδικήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο

 Ελέγχους σε υποστατικά, αλλά και σε οδηγούς διενήργησε το Σαββατοκύριακο στις τουριστικές περιοχές Αγίας Νάπας και Πρωταρά η Αστυνομία, προβαίνοντας σε καταγγελίες για τροχαίες καταγγελίες, ηχορύπανση και παράνομη απασχόληση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου ενεργείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση

του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 28 – 31 Ιουλίου, συντονισμένες επιχειρήσεις».

Στις επιχειρήσεις «συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου και μελών της Μ.Μ.Α.Δ. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 81 υποστατικά και ελέγχθηκαν 85 πρόσωπα, έγιναν 260 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 67 έλεγχοι αλκοτέστ/νάρκοτεστ από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

Πρόσθεσε ότι κατά την ίδια περίοδο μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου στα πλαίσια πρόληψης οδικών συγκρούσεων που διαπράττονται από τετράτροχες μοτοσυκλέτες και Buggy, διεξήγαγαν εκστρατεία στην περιοχή Αγίας Νάπας. Από την εκστρατεία προέκυψαν συνολικά 53 καταγγελίες οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούσαν μη χρήση προστατευτικού κράνους, παραβάσεις σημάτων τροχαίας, παράνομο προσπέρασμα, μη χρήση προστατευτικής ζώνης, υπεράριθμοι επιβάτες και άλλα, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «στο πλαίσιο των ελέγχων της Δύναμης για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 4 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Ακόμα, συνέχισε, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί αιτητές πολιτικού ασύλου οι οποίοι εργάζονταν χωρίς την σχετική άδεια, ενώ οι εργοδότες τους κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν αργότερα ενώπιον  Δικαστηρίου.

Επίσης «στα πλαίσια αντιμετώπισης και πάταξης της ηχορύπανσης από κέντρα αναψυχής, αλλά και της λειτουργίας κέντρων αναψυχής χωρίς τις απαιτούμενες άδειες όπως προβλέπονται από των Περί Κέντρων αναψυχής Νόμος 29/85,  μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου διενήργησαν συνολικά 16 καταγγελίες νυκτερινών κέντρων αναψυχής. Από αυτές οι πέντε αφορούσαν καταγγελίες για παραβίαση του του Περί κέντρων αναψυχής (άδειες εκπομπής ήχου) Νόμος 50(ι)/2016, πέντε χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, πέντε χωρίς άδεια οινοπνευματωδών ποτών και μία καταγγελία για εξάσκηση επαγγέλματος ιδιώτη φύλακα χωρίς άδεια».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα