Φούμαρα και αυταπάτες το ενιαίο κράτος για τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

«Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να συμβάλει να ανοίξει ο δρόμος της επανένωσης και της ειρήνης, αυτός είναι η νεολαία της ΕΔΟΝ, η νεολαία της Κύπρου», δήλωσε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προς τα μέλη της κομματικής του νεολαίας, στην ετήσια εκδρομή της στο Τρόοδος.

«Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να φωνάξει δυνατά ότι τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την ειρήνη στην Κύπρο, αυτός είναι η νεολαία της ΕΔΟΝ, σμίγοντας τη φωνή της με Τουρκοκύπριους

νέους και νέες. Μακάρι η δική σας γενιά να είναι η γενιά της επανένωσης. Η γενιά που θα κλείσει μια για πάντα πίσω της όσα βύθισαν τον λαό μας στο αίμα και στο δάκρυ», δήλωσε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως το ΑΚΕΛ δεν πολεμάει με ανεμόμυλους, αλλά το πλαίσιο της λύσης είναι δεδομένο.

«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από αυτό. Λύση βασισμένη σε αρχές και αξίες του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Βασισμένη στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Λύση που να διασφαλίζει την αποστρατιωτικοποίηση και την αποχώρηση εποίκων. Λύση που να επανενώσει τη χώρα και τον λαό μας στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε.

Συνάντηση Τσαβούσογλου
Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε πως αυτοί που τόσο καιρό έλεγαν ότι πρέπει να συνομιλήσουμε με την Τουρκία ήταν οι πρώτοι που εναντιώθηκαν στις συναντήσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους. «Αυτοί που, λανθασμένα, τόσο καιρό υποτιμούσαν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και επέμεναν ότι όλα είναι στο χέρι της Άγκυρας, ενοχλήθηκαν γιατί μιλήσαμε με τους αξιωματούχους της Άγκυρας. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι, ναι, πρέπει να συνομιλούμε και πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα περιθώρια, ώστε να κάνει βήματα μπροστά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Στήριξη σε ΔΗΣΥ
Μεταξύ άλλων ο κ. Κυπριανού μίλησε για ποιοτική διαφορά του ΑΚΕΛ από άλλα κόμματα, σημειώνοντας πως το Κόμμα του δεν προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς έναντι του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, θυσιάζοντας το Κυπριακό. «Γιατί είμαστε και θα παραμείνουμε δύναμη πατριωτική και υπεύθυνη», προσθέτοντας, «δεν πρόκειται όμως ποτέ να προσπαθήσουμε να αποκοιμίσουμε τον λαό με αυταπάτες. Είτε με τα κούφια συνθήματα περί αλλαγής πλαισίου λύσης, είτε με φούμαρα περί επιστροφής στο ενιαίο κράτος. Αλλά ούτε και με την ψευδαίσθηση ότι το Κυπριακό έχει ήδη λυθεί και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Έχουμε δύσκολο και πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα