Bundesliga: Η Ντόρτμουντ αποχαιρετά τον τίτλο

Η Ντόρτμουντ "κόλλησε" στο μηδέν με αντίπαλο τη Χέρτα στο ντέρμπι της 2ης θέσης, ενώ η Σάλκε έκανε σημαντικό βήμα Champions League έναντι της Βόλφσμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ διατήρησε την απόσταση 10 πόντων από τον ανταγωνισμό της 2ης θέσης στη Bundesliga, ωστόσο το 0-0 στο Βερολίνο κόντρα στην 3η Χέρτα ουσιαστικά τη θέτει νοκ άουτ στη μάχη

του τίτλου που -θεωρητικά- έδινε με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά (η πρώτη με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι), ωστόσο όσο κυλούσαν τα λεπτά, απομακρύνονταν από την εστία του Ρούνε Γιάρστεϊν.

Μετά από τα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στη Βρέμη, ο Παλ Ντάρνταϊ έδωσε εντολή να χτιστεί νέο... τείχος Βερολίνου και το πέτυχε, με διπλή ζώνη και ασφυκτικό πρέσινγκ. Η έλλειψη ιδεών από πλευράς φιλοξενουμένων άφησε "άσφαιρο" τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, με τον Τόμας Τούχελ να ρίχνει στον αγώνα μέχρι και τον 17χρονο Αμερικανό μέσο Κρίσταν Πούλισιτς (ντεμπούτο) με σκοπό να βρει λύση. Δεν τα κατάφερε και η Μπορούσια απώλεσε βαθμούς για πρώτη φορά φέτος.

Χέρτα (4-4-1-1): Γιάρστεϊν, Βάιζερ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Καλού (89' Μπάουμγιοχαν), Λούστενμπεργκερ, Χέγκελερ (90' Σταρκ), Χαραγκούτσι, Νταρίντα, Ιμπίσεβιτς (71' Φαν ντεν Μπεργκ)

Ντόρτμουντ (4-3-3): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γιντογάν, Βάιγκλ, Κάστρο (71' Πούλισιτς), Ρόις (81' Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ (72' Ράμος), Μεχιταριάν

Keywords
Τυχαία Θέματα