Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα θα προωθήσει το ποιοτικό άνοιγμα της οικονομίας

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα προωθήσει το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας σε υψηλό επίπεδο, όπως δήλωσε ο διοικητής της, Παν Γκονγκσένγκ.

Η κεντρική τράπεζα θα συνεργαστεί με άλλες οικονομικές αρχές για την βελτίωση του περιβάλλοντος υλοποίησης των πολιτικών της, με κεντρικό στόχο την προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, αλλά και της μακρόχρονης επένδυσης οικονομικών κεφαλαίων στην Κίνα, ενώ παράλληλα,

θα υποστηρίξει τις κινεζικές επιχειρήσεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό, εξήγησε ο Παν στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του κινεζικού νομοθετικού σώματος (Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο -NPC).

Η PBOC θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις για την αγορά της Κίνας, θα υποστηρίξει την ποιοτική ανάπτυξη των κινεζικών επιχειρήσεων και την εισαγωγής τους στο χρηματιστήριο, αλλά και θα εκδώσει ομόλογα στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η PBOC θα ενθαρρύνει κινεζικές επιχειρήσεις, επενδυτικά ταμεία και οικονομικούς φορείς να επενδύσουν κεφάλαια σε ξένες αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua 

Keywords
Τυχαία Θέματα