Μέτρα μείωσης των δαπανών στην ενέργεια ετοιμάζει η Ρωσία

Η ρωσική Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέτρα που θα περιορίζουν τις διοικητικές δαπάνες για τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες επλήγησαν από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα παραχωρεί κρατική οικονομική στήριξη.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι καταρτίζει σχέδιο κατά της κρίσης μετά την πτώση σε επίπεδα ρεκόρ των τιμών του πετρελαίου

και της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλιού έναντι του δολαρίου, πλήττοντας τη ρωσική οικονομία η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές ενέργειας.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα λήψης μέτρων για τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο κ. Νόβακ δήλωσε: “Δεν θα πρέπει να είναι οικονομικά ή δημοσιονομικά, αλλά μάλλον θα στοχεύουν στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών".

“Στόχος της Κυβέρνησης είναι να διευκολύνει το έργο των εταιρειών πετρελαίου”, ανέφερε και σημείωσε ότι “ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά του, οι εταιρείες θα πρέπει να επανεξετάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια".

Αναφερόμενος σε φόρο προς τις εταιρείες, ο κ. Νόβακ είπε ότι “το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να μην κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να έχει την επίδραση ενός επιπρόσθετου τέλους για τον κλάδο".

Οι ρωσικές αρχές έχουν παραδεχθεί ότι η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα πρέπει να οδηγήσει σε περικοπές των κρατικών δαπανών, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα