ΓΓ ΑΚΕΛ: Ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις συναντήσεις στην Τουρκία

Το μήνυμα ότι η Τουρκία θέλει λύση και θα επιδιώξει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση κομίζει στη Λευκωσία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά τις χθεσινές επαφές του στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε, ήδη, τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για το περιεχόμενο των επαφών του και συμφώνησαν στη διευθέτηση συνάντησης

τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιστρέφει στην Κύπρο και κατά την άφιξή του στις 15:15 στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό εκτιμά πως πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Ήταν μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και τώρα, είπε, γνωρίζουμε πού στεκόμαστε. Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι υπάρχουν περιθώρια, τα οποία θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αξιοποιήσουμε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι είχε μία μεγάλη σε διάρκεια και σημαντική συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου με την έννοια ότι δόθηκε η δυνατότητα από τη μια να μεταφέρει τις διαχρονικές θέσεις της ε/κ πλευράς στον Τούρκο Πρωθυπουργό και από την άλλη να ακούσει τις δικές του απόψεις και προσεγγίσεις σε ζητήματα, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Σε ερώτηση αν μετά τη συνάντηση είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος ο κ. Κυπριανού απάντησε «δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος στην πορεία για τη λύση».

Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε, τόνισε, περιθώρια υπάρχουν, το θέμα είναι να καταφέρουμε να πείσουμε για διάφορα ζητήματα, τα οποία αποτελούν διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα