«Έκαψε» τον Αβραμόπουλο η αριστερή πλατφόρμα

22:24 15/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής προέκυψαν σχετικά με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλάζοντας τα δεδομένα. Μέχρι πριν από λίγη ώρα ήταν σχεδόν βέβαιο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοίνωνε σήμερα ως υποψήφιο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ωστόσο η πρόταση αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ

έθεσε βέτο για το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέβη σήμερα νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησε με τον Τσίπρα. Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές εδώ και εβδομάδες είχε εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου.

Η κομματική ένταση καταγράφηκε σε πρώτο βαθμό στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Κυριακής με την συντριπτική πλειονότητα των μελών του οργάνου να αντιτίθενται με ιδιαίτερη ένταση στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου τόνισαν ότι πιθανή υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα στείλει λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη βρεί άλλον υποψήφιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η παραμικρή έγκυρη πληροφόρηση για την επιλογή του κ. Τσίπρα.

Από την άλλη, όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε για υποψήφια την Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης, η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει την Τρίτη και η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα