Eurovision 2024 – Δημήτρης Κοντόπουλος: Εμείς εδώ στο Μάλμε ακούμε ότι ο Ολλανδός χτύπησε μια κοπέλα

Για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από την Eurovision 2024, μίλησε ο συνθέτης του τραγουδιού «Liar» το οποίο θα ερμηνεύσει στον αποψινό τελικό η Silia Kapsis για την Κύπρο, Δημήτρης Κοντόπουλος.

Ο γνωστός συνθέτης μίλησε στην Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή της«Καλύτερα δεν γίνεται» από το Μάλμε της Σουηδία όπου βρίσκεται και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του Joost Klein, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν

από λίγες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως η EBU εξέδωσε ανακοίνωση, εξηγώντας ότι αποσύρετε η συμμετοχή της Ολλανδίας από την Eurovision 2024, μετά από καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο καλλιτέχνης φέρεται να επιτέθηκε σε μέλος της παραγωγής που έκανε ένα σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Joost Klein ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό μέσο «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε και το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η Ολλανδηκή Δημόσια Τηλεόραση σε ανακοίνωσή της πάντως περιέγραψε υο περιστατικό λέγοντας ότι ο τραγουδιστής δεν χτύπησε την οπερατέρ αλλά έκανε μια απειλητική κίνηση προς την κάμερα.

Δημήτρης Κοντόπουλος για Joost Klein: Την χτύπησε την κοπέλα

Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο Δημήτρης Κοντόπουλος είπε: «Δεν ξέρω τι έχετε μάθει εσείς εκεί πέρα. Από αυτά που ακούμε όμως εδώ, οι τελευταίες πληροφορίες που έχω εγώ είναι ότι τελικά την χτύπησε την κοπέλα. Οπότε καλά έκαναν και τον απέκλεισαν, είναι ένας διαγωνισμός».

«Α,τελικά την χτύπησε, μαθαίνεις εσύ;» τονρώτησε η παρουσιάστρια με τον συνθέτηνα απαντά: «Έτσι ξέρω. Έτσι ξέρω, έτσιέχω μάθει. Ότι δηλαδή υπήρχε και φραστικήεπίθεση αλλά υπήρχε και χτύπημα».

Από την πλευρά της, η Ναταλία Γερμανού μετέφερε ότι: «Οι δικές μου πηγές, γιατί είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία όσο γίνεται η εκπομπή, λένε ότι ο Joost Klein, την ώρα που συνέβη αυτό το περιστατικό, που επιτέθηκε στην κοπέλα, δεν ήταν απολύτως νηφάλιος».

Η ανακοίνωση της ολλανδικής TV

Η AVROTROS βρίσκει τον αποκλεισμό δυσανάλογο και είναι σοκαρισμένη από την απόφαση. Λυπούμαστε βαθύτατα γι' αυτό.

Ένα περιστατικό συνέβη μετά τον ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης. Παρά τις ξεκάθαρες συμφωνίες, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό. Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την οπερατέρ. Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία.

Χθες και σήμερα συμβουλευτήκαμε εκτενώς την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Παρ' όλα αυτά, η EBU εμμένει στην απόφασή της να αποκλείσει τον Joost Klein. Η AVROTROS θεωρεί την ποινή πολύ βαριά και δυσανάλογη. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους -ας μην υπάρξει καμία παρεξήγηση σχετικά με αυτό- αλλά κατά την άποψή μας, η εντολή αποκλεισμού δεν είναι ανάλογη με αυτό το περιστατικό.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια των οπαδών που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».

Η ανακοίνωση της EBU για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη Eurovision 2024

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU:
«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024 – Δημήτρης Κοντόπουλος, Εμείς, Μάλμε, Ολλανδός,Eurovision 2024 – dimitris kontopoulos, emeis, malme, ollandos