«Καθαρή πόλη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Πρωταγωνίστριες, γυναίκες της διπλανής πόρτας

10:14 6/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Οι μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας γίνονται οι ιδανικές πρωταγωνίστριες της διεθνούς συμπαραγωγής θεάτρου-ντοκιμαντέρ, με την υπογραφή του νεανικού διδύμου Αζά-Τσινικόρη και τίτλο «Καθαρή πόλη».

Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα; Γιατί, στην πλειονότητά τους, είναι γυναίκες και μετανάστριες; «Γεννήθηκαν» καθαρίστριες; Πόσο διαφέρουν οι βιογραφίες τους από τις δικές σας; Γιατί χρησιμοποιείται ο όρος «σκούπα» στις επιχειρήσεις δίωξης μεταναστών από το δημόσιο χώρο;

Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης επιστρέφουν

στη Στέγη έως τις 14 Φεβρουαρίου. Για το ρατσισμό του «καθαρού», τον κίνδυνο του φασισμού, τη γυναικεία μετανάστευση και την ταυτότητα της «καθαρίστριας» θα μιλήσουν πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες (Αλβανία, πρώην Σοβιετική Ένωση, Νότια Αφρική).

Οι ιστορίες τους διαμορφώνουν νέες εικόνες της καθαρίστριας μετανάστριας. Από καθηγήτριες πανεπιστημίου μέχρι αρχιτεκτόνισσες στις χώρες καταγωγής τους, μητέρες και αγωνίστριες, οι γυναίκες αυτές θυσιάζονται στην Αθήνα του σήμερα για τους δικούς τους και παλεύουν με υπερφυσική δύναμη, σαν σούπερ ηρωίδες της καθημερινότητας.

The post «Καθαρή πόλη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Πρωταγωνίστριες, γυναίκες της διπλανής πόρτας appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
καθαριστριες στεγη
Τυχαία Θέματα