Βυθίσατε την Έλλη

Γράφεις στο google «Έλλη». Και το πρώτο που σου βγάζει είναι «Έλλη Παπαγγελή». Πάνω από Στάη, Κοκκίνου και Λαμπέτη. Η «σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα». Το «κορμί της διαφήμισης του κολλαγόνου». Αυτή που «έχει σχέση με μπασκετμπολίστα». Εκείνη που δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει τον Ηλεκτρικό, «στηρίζοντας τον ρατσιστή σεκιουριτά». Το όμορφο κορίτσι που διάβασε Μαρξ στα 15 του και απεφάνθη ότι «ο άνθρωπος

έλεγε βλακείες». Ναι, η Έλλη Παπαγγελή είναι μείζον εθνικό ζήτημα...

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης

Και δώστου άρθρα στα διάφορα sites και ποσταρίσματα στα social media και memes και κουβέντα ολόκληρη για την Έλλη Παπαγγελή και τι κοτσάνα είπε αυτή την εβδομάδα και τι είχε πει την προηγούμενη. Λες κι έχει καμία σημασία αν θα ξαναμπεί στον Ηλεκτρικό ή αν έχει μπει ποτέ στη ζωή της, αν πήρε το μέρος του σεκιουριτά και όχι το μέρος του αλλοδαπού στο βαγόνι, αν όντως έχει διαβάσει Μαρξ στα 15 της, αν κατάλαβε τι διάβασε τότε κι αν το θεωρεί βλακεία. Η Έλλη Παπαγγελή είναι η Εθνική μας Έλλη, που συνδυάζει την εμφάνιση με την «πολιτική σκέψη», τη δημόσια τοποθέτηση, τα επώνυμα ρομάντζα, την προβολή, τις διαφημίσεις, την αφέλεια (και δεν μιλάω για το μαλλί), τις μπούρδες. Πλασάρει ιδανικά τον εαυτό της η «ωραία Έλλη», παίζει άψογα το παιχνίδι της δημοσιότητας, μένει στον αφρό της δημοσιότητας για πλάκα, έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να μιλάνε για σένα και να ασχολούνται μαζί σου για τους σωστούς ή για τους λάθος λόγους. Any publicity, is good publicity.

Τι θέλει να γίνει η Έλλη Παπαγγελή; Βουλευτής; Μοντέλο; Σελέμπριτι; Τηλεπερσόνα; Όσο συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μαζί της με τον τρόπο που το κάνουμε, όσο παίρνουμε κάθε λέξη που λέει και την αναγάγουμε σε πρώτο θέμα, όσο στήνουμε το αυτί μας μην τυχόν και χάσουμε καμία κουβέντα της, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει ό,τι τραβάει η ψυχούλα της. Η επόμενη «Έλενα Ράπτη» με ολίγη από Μενεγάκη και μια τζούρα Ραχήλ Μακρή, με τις κάμερες να την ακολουθούν σε κάθε της βήμα, με τα κουτσομπολίστικα να γράφουν για κάθε της δεσμό, με τους παπαράτσι να την κυνηγάνε στην παραλία, στη λαϊκή, στα κλαμπ, στα μπουζούκια, στο Μέγαρο, στα Μέγαρα.

Αν γινόντουσαν εκλογές σε λίγο καιρό και η Έλλη Παπαγγελή έβαζε υποψηφιότητα, υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι θα έβγαινε βουλευτής; Καμία και σας το υπογράφω, διότι ζούμε σε αυτή την υπέροχη χώρα όπου το μάτι μας παίρνει το σχήμα και το μέγεθος της κλειδαρότρυπας: όσο μεγαλύτερη η κλειδαρότρυπα, τόσο πιο μεγάλο γίνεται το μάτι μας, καμιά φορά γίνεται σαν το πιατάκι του καφέ από την προσπάθεια να μην χάσει κανένα καρέ και κανένα στιγμιότυπο. Στη χώρα της λιγουριάς και της αποθέωσης της κοτσάνας, εδώ όπου η μετριότητα είναι το must για κάθε βιογραφικό που σέβεται τον εαυτό του, στην Ελλάδα όπου τα drones βαφτίζονται «ελικόπτερα» και οι Pink Floyd βλέπουν τηλε-κηδείες και πενθούν με τον ελληνισμό, εδώ όπου όλοι είμαστε λίγο εμπειρογνώμονες, γιατροί, ιατροδικαστές, χάκερς και έχουμε πάντα έναν ξάδελφο της κουμπάρας ενός παλιού μας συμμαθητή που δουλεύει σε νοσοκομείο/ νεκροτομείο/ αστυνομία/ πυροσβεστική/ Υπουργείο, εμείς ξέρουμε τα πάντα κι έχουμε την καλύτερη πληροφόρηση.

Στη χώρα αυτή όπου όλοι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ό,τι δηλώνουμε, έχει και η (κάθε) Έλλη Παπαγγελή να κάνει το ίδιο: να διαβάζει Μαρξ στα 15 της και να αποφαίνεται ότι είναι ένας μπούρδας και μισός, να παίρνει – έμμεσα – θέση για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό απλά και μόνο δηλώνοντας ότι δεν ξαναμπαίνει στον Ηλεκτρικό, να κατακεραυνώνει το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση με κείμενα του Σάββα Ξηρού, ανάμεσα σε σέξι φωτογραφίες στο facebook, το σέξι ημερολόγιό της, τον (όχι σέξι) Κυριάκο Μητσοτάκη, τα tips για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορεί να τα παντρεύει όλα αυτά με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αρχαιολογία, με τις «αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» και «τα σεμινάρια σπηλαιολογίας». Διότι αυτή είναι. Διότι αυτοί είμαστε. Διότι αυτή είναι η υπέροχη Ελλάδα.

1 από 23 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Βυθίσατε την Έλλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα