Στην ανακρίτρια επτά άτομα για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτην ανακρίτρια επτά άτομα για τον χαμό του Βαγγέλη ΓιακουμάκηΠαρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 17:00

Επτά άτομα, σπουδαστές και μη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα «παρελάσουν» από το γραφείο της ανακρίτριας για να απολογηθούν για όσα συνέβησαν πριν χαθούν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Φεβρουάριο του 2015.

Ολα αντιμετωπίζουν τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ' εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ' εξακολούθηση.

Στο

μεταξύ, άρχισαν οι πρώτες καταθέσεις των βασικών μαρτύρων κατηγορίας. Η δικογραφία της υπόθεσης θανάτου του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή «τρέχει» με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες από την προανακριτική διαδικασία, οπότε η ανακρίτρια θα κρίνει ποιοι είναι οι σημαντικότεροι για να εξετάσει, κυρίως ως προς την κατεύθυνση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που είναι και η βασική κατηγορία. Το γεγονός ότι επιτέλους άρχισε η ανάκριση έχει από μόνο του τεράστιο ενδιαφέρον».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι in rem, καθώς είναι δύσκολο να προσωποποιηθεί».

Τη δίωξη εναντίον των επτά άσκησε ο εισαγγελέας στηριζόμενος στα στοιχεία της δικογραφίας των 500 σελίδων!

Η δικογραφία

Η ογκώδης δικογραφία χωρίζεται πλέον σε δύο μικρότερες, μία για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες και την παράνομη βία, και μία για την παράβαση καθήκοντος και την ηθική αυτουργία σε αυτήν (με την εμπλοκή του πολιτικού προσώπου).

Η τραγική οικογένεια του 20χρονου Βαγγέλη αναμένει την εξέλιξη της διαδικασίας, προκειμένου να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον γιο τους, που φέρεται ότι οδήγησαν στον θάνατό του.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα