Μέχρι τέλος του χρόνου η υπογραφή ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

13:51 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από το νοσοκομείο της Κύμης έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων καθαριότητας, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο νοσοκομείο Τρικάλων. Οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα νοσοκομεία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Για

το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ εξήγησε ότι έχουν δοθεί τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων με καθαρίστριες που θα αναλάβουν την καθαριότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ν. ΑντωνίουΟσο για το νοσοκομείο της Κύμης τα σχετικά εντάλματα πληρωμής έχουν εγκριθεί και από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει στην πράξη ότι στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα όλα εξελίσσονται κανονικά.
Ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε παράλληλα ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου με την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας για την καθαριότητα των νοσοκομείων εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι, οι οποίοι θα διατεθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών στα νοσοκομεία. Σε επίπεδο επικράτειας, ανέφερε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τα κονδύλια που προβλέπονται ανέρχονται στα 320 εκατ. ευρώ και με την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων τα κονδύλι αυτό περιορίζεται στα 230 εκατ. ευρώ, εξοικονομώντας κονδύλια της τάξεως του 30% περίπου, τα οποία μπορούν τα νοσοκομεία να τα αξιοποιήσουν για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα