5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem!

13:45 24/1/2021 - Πηγή: iPop

Ακούς τόσα χρόνια carpe diem και carpe diem και αναρωτιέσαι πώς να αδράξεις τη μέρα σου. Έχεις δοκιμάσει αρκετούς τρόπους, αλλά δεν πετυχαίνουν. Τι πρέπει να κάνεις;

Προσπαθείς να γεμίσεις το πρόγραμμά σου, αλλά κουράζεσαι. Δεν κάνεις και τόσα πολλά και είναι λες και περνάει η μέρα χωρίς να την εκμεταλλεύεσαι. Τελικά, τι πρέπει να κάνεις; Το μυστικό δεν κρύβεται στις πράξεις που θα επιλέξεις να κάνεις μες τη μέρα, αλλά στο πρωί.

Αρχικά, ελπίζουμε πως ξυπνάς πρωί κι όχι μεσημέρι, γιατί τότε η μισή σου μέρα έχει φύγει. Έπειτα, όλα ξεκινούν από το πώς ξυπνάς, από το τι σκέφτεσαι,

τι κάνεις. Δε θα μπούμε πάλι στη διαδικασία να σου πούμε να πίνεις νερό, να γυμνάζεσαι και τα λοιπά. Είναι μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και θα σε φέρουν πιο κοντά στο carpe diem και στην πραγματική ουσία της ημέρας.

Όμως, πώς να αδράξεις τη μέρα απ’ το πρωί κιόλας με μερικές μικρές, απλές πράξεις;

Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις

Μην είσαι πλεονέκτης και αχάριστος. Να χαίρεσαι για όσα έχεις στη ζωή σου κι αν κάθε πρωί που ξυπνάς συνειδητοποιείς τους λόγους για να είσαι ευγνώμων, τότε σίγουρα θα δεις τη μέρα σου με μια πολλή διαφορετική ματιά και θα κάνεις με περισσότερη όρεξη τις υποχρεώσεις σου.

Pexels

Να λες σ’ αγαπώ στον εαυτό σου

Να σε αγαπάς και μάλιστα πολύ. Τι νόημα έχει να δείχνεις σε όλους τους άλλους την αγάπη σου καθημερινά, αν δεν αγαπάς πρώτα απ’ όλους τον ίδιο σου τον εαυτό; Να λες σ’ αγαπώ στον εαυτό σου κάθε μέρα, απ’ το πρωί κιόλας και να γεμίζεις με θετικά συναισθήματα πρώτα απ’ όλα απέναντι σε σένα. Δεν έχεις να κάνεις τίποτα καλύτερο από το να αγαπάς, γενικά, αλλά και εσένα.

Να κάνεις διαλογισμό

Ο διαλογισμός σου επιτρέπει να εστιάσεις στο πνεύμα, στις σκέψεις και στο σώμα σου. Αν κάνεις διαλογισμό με το που ξυπνάς, ξέρεις πολύ καλά πως θα ηρεμήσεις, θα χαλαρώσεις και θα διώξεις τις αρνητικές σκέψεις, γεμίζοντας με αισιοδοξία για την υπόλοιπή σου μέρα. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο πέρα από θετική ενέργεια και καλή διάθεση για να πετύχεις όσα θες και να αδράξεις τη μέρα σου.

Freepik

Να επικεντρώνεσαι στην ευεξία σου

Κι όταν λέμε ευεξία εννοούμε ψυχική και σωματική. Όπως είπαμε, το να έχεις ένα ήρεμο και συγκροτημένο πνεύμα είναι πολύ σημαντικό, όμως τι γίνεται και με το σώμα; Ευεξία θα πει η καλή συνήθεια, το να είσαι καλά, και αφορά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, μες τη μέρα σου να δίνεις σημασία σε αυτό το τρίπτυχο της επιτυχίας, ξεκινώντας φυσικά από το πρωί. Καθάρισε το μυαλό σου, έλα πιο κοντά με το σώμα σου και θέσε σε λειτουργία το πνεύμα σου. Θα νιώσεις πραγματικά ολοκληρωμένος κι έτοιμος να αδράξεις τη μέρα.

Να εστιάζεις σε αυτά που θες να πετύχεις

Όταν ξυπνάς και σκέφτεσαι όσα έχεις να κάνεις μες τη μέρα, βάλε στόχους και προτεραιότητες. Ποιος είναι ο στόχος σου σήμερα; Τι θες οπωσδήποτε να πετύχεις; Τι είναι για σένα πιο σημαντικό να κάνεις; Όταν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, θα έχεις θέσει από μόνος σου, χωρίς δεύτερη σκέψη, τους στόχους και τις προτεραιότητές σου. Εστίασε εκεί με σκοπό να πετύχεις και μην αναλώνεσαι σε πιθανές αποτυχίες.

8 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία και αυτή τη χρονιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα