Αφιερωμένο στο δίσεκτο έτος το doodle της Google

11:18 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Στο δίσεκτο έτος είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, το οποίο μας θυμίζει ότι ο φετινός Φεβρουάριος έχει 29 και όχι 28 ημέρες όπως πέρυσι πρόπερσι και πριν από τρία έτη.

Γιατί όμως προσθέτουμε μια μέρα στον δεύτερο μήνα του έτους κάθε τέσσερα χρόνια;

Η ανάγκη προσθήκης μιας μέρας ανά τέσσερα έτη έχει προκύπτει από την απόκλιση του ισχύοντος

Γρηγοριανού ημερολογίου από το φυσικό ηλιακό και αστρονομικό ημερολόγιο.

Αξίζει να τονιστεί, πως το Γρηγοριανό ημερολόγιο χρησιμοποιεί ως μέτρο τις 365 μέρες, τόσο δηλαδή όσο κρατάει η πλήρης περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο, το ένα αστρονομικό έτος, διαρκεί 365,2422 μέρες.

Λόγω της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ του Γρηγοριανού και αστρονομικού ημερολογίου έχει αποφασισθεί να προσμετράται ακόμα μια μέρα στον Φεβρουάριο, ανά τέσσερα έτη, με στόχο να μπορέσει να συγχρονιστεί καλύτερα το ιστορικό ημερολόγιο με το αστρονομικό.

Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έγινε αυτοκράτορας, με εντολή του στον αστρονόμο Σωσιγένη σκέφτηκε πως πρέπει να βελτιώσει το σύστημα, καθώς μέχρι τότε ο χρόνος είχε 355 μέρες και γίνονταν η προσθήκη ενός μήνα 22 ημερών ανά διετία. Ο Σωσιγένης, λοιπόν, σκέφτηκε να «ανεβάσει» την διάρκεια του έτους στις 365 ημέρες και να επίσης να προσθέτει μια μέρα κάθε τέσσερα χρόνια στον δεύτερο μήνα του έτους.

The post Αφιερωμένο στο δίσεκτο έτος το doodle της Google appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα