Αναγκαία, για να γυρίσει η Ελλάδα σε κανονικούς ρυθμούς, χαρακτηρίζει την πρώτη αξιολόγηση ο Στουρνάρας

16:54 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, εξήρε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Στουρνάρας

επισήμανε:

Η πρώτη αξιολόγηση και η έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κανονικότητα. Θα σηματοδοτήσει την έναρξη των συζητήσεων με τους εταίρους για την ανάληψη δράσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ θετική επίπτωση στο κλίμα εμπιστοσύνης. Είναι το κλειδί για την επιστροφή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Στη συνέχεια, μάλιστα σημείωσε πως: «Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, θα οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, βελτίωση της συνολικής παραγωγικότητας και μεγέθυνση της εξαγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας διατηρήσιμη την υποχώρηση των ελλειμμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων είπε:

Είναι τα ισχυρότερα μέσα όχι μόνο για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας και την επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και για την επίτευξη διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού θα συμβάλουν και στην αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους

Μιλώντας για τις τράπεζες δήλωσε: «Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όχι μόνο θα ελαφρύνει το βάρος για τους δανειολήπτες που θα συνεργαστούν, αλλά και θα επιτρέψει στις τράπεζες να απελευθερώσουν κεφάλαια τα οποία είναι δεσμευμένα σε δάνεια που είναι απίθανο να αποπληρωθούν».

Και κλείνοντας την ομιλία του εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία, από το 2016, θα έχει ανοδική πορεία και σημείωσε: «Αυτό εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, αλλά και από την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αναγκαία, για να γυρίσει η Ελλάδα σε κανονικούς ρυθμούς, χαρακτηρίζει την πρώτη αξιολόγηση ο Στουρνάρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα