Ανήσυχος για την αύξηση της ξενοφοβίας ο Αβραμόπουλος

11:50 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα ανήσυχος φάνηκε να είναι ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος τόνισε πως υπάρχει μεγάλη αύξηση της ξενοφοβίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος μίλησε σε εκπομπή της βελγικής τηλεόρασης επισήμανε πως επιμένει στην αναγκαιότητα διατήρησης της Συνθήκης Σένγκεν.

Τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε

πολύ σκληρά, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία δεν υπήρχε πριν.

Και συμπλήρωσε:

Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει με όλα τα μέσα. Πηγαίνοντας πίσω στις εθνικές πολιτικές, χτίζοντας φράκτες, υποτιμούμε το μέλλον της Ευρώπης, και εγώ και η Επιτροπή είμαστε οι εγγυητές των συνθηκών. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, αλλά και να λύσουμε όλα τα πράγματα.

Κλείνοντας την συνέντευξη του εξήγησε: «Είμαι πολύ ανήσυχος από την αύξηση της ξενοφοβίας, του λαϊκισμού και το εθνικισμού. Τα κράτη-μέλη έχουν τεράστια ευθύνη. Είναι πολύ απλό να λες πως διαφωνείς και πως θα χτίσεις φράχτες και πως θα αποχωρήσεις από την ΕΕ. Έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά; Φυσικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου, αλλά δεν θα αφήσω ποτέ να επικρατήσει ο φόβος».

The post Ανήσυχος για την αύξηση της ξενοφοβίας ο Αβραμόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα