Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup- Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση

07:48 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς μέσα σ’ αυτές τις ημέρες θα πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Στην έκτακτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης την Παρασκευή στις Βρυξέλλες καταγράφηκε πρόοδος και οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup, είναι πολύ κοντά στο να βρουν κοινό έδαφος για να επιστρέψει το Κουαρτέτο

εντός της εβδομάδας, χωρίς, ωστόσο, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ωστόσο, εάν οι πληροφορίες οι οποίες στο φως της δημοσιότητας ήταν ορθές, τότε η Αθήνα είναι αντιμέτωπη μ’ ένα πακέτο μέτρων- τελεσίγραφο ύψους 3,6 δις ευρώ. Εάν η Κυβέρνηση πει «ναι», τότε οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει προ ημερών γνωστά μέσω του πρακτορείου Reuters, η πρόταση των Θεσμών περιλαμβάνει μέτρων τα οποίου ισούνται με το 2% του ΑΕΠ. Τα 1,8 δις μέτρα προβλέπονται μέχρι το 2018 και τα υπόλοιπα μετά το 2018. Τα μέτρα αφορούν κυρίως το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Την ίδια στιγμή, όλο κι αυξάνονται τα κυβερνητικά μηνύματα εναντίον του ΔΝΤ. Την Κυριακή τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Φλαμπουράρης έστειλαν αυστηρό μήνυμα κατά του Ταμείου.

«Η πολιτική της ακραίας λιτότητας, στην οποία επιμένουν μερικοί, είναι που έχει κλονίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ε. Τσακαλώτος στράφηκε κατά του ΔΝΤ και είπε, πως δεν είναι εκείνο που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις στη διαπραγμάτευση, μιλώντας για συλλογικές αποφάσεις.

Το ΔΝΤ δεν το ενδιαφέρει το μέγεθος του πλεονάσματος του 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μέτρα όπως συνταξιοδοτικό και αφορολόγητο. Δεν θα με πείραζε που είναι η άποψη του αλλά με πειράζουν οι αμφισβητήσιμες μελέτες για να στηρίξουν τις θέσεις τους

«Πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη ποια είναι η στάση της σε σχέση με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Photo: Shutterstock

The post Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup- Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα