Έξι λάθη στα social media που μπορούν να σου κοστίσουν την δουλειά

13:08 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Εάν νομίζεις πως για να πάρεις μια δουλειά μετράει μόνο το βιογραφικό, η εμπειρία και το τί θα δείξεις στην συνέντευξη, είσαι βαθιά νυχτωμένος! Το 2016 μετράει και το τι κάνεις στα social media. Και μάλιστα μετράει πολύ!

Σε σχετική έρευνα που έγινε το 2014, το 55% των εργοδοτών παραδέχτηκαν ότι επανεξέτασαν την προσφορά εργασίας που είχαν κάνει αφού έριξαν μια ματιά στα social media των υποψηφίων.

Μην

σε πιάνει όμως πανικός, γιατί το μόνο που πρέπει να προσέξεις για να περάσεις κι αυτό το τεστ είναι έξι πράγματα. Και στα έχουμε όλα συγκεντρωμένα εδώ.

Σχολιασμός εργοδοτών ή συναδέλφων

Ποτέ, ποτέ μα ποτέ δεν σχολιάζεις τον εργοδότη ή τους συναδέλφους σου στα social media. Τι θα γίνει εάν ο νεός υποψήφιος εργοδότης σου ανατρέξει στο προφίλ σου και δει ότι κράζεις δημόσια την πρώην δουλειά σου; Θα σου πούμε εμείς! Δεν πρόκειται να έχεις και νέα δουλειά.

Μην κάνεις το προφίλ σου ΤΟΣΟ προσωπικό

Ναι ναι δικό σου είναι το προφίλ, φυσικά και θα αντανακλά την προσωπικότητά σου. Όμως με μέτρο! Γιατί να δηλώνεις την οικογενειακή σου κατάσταση, την θρησκεία σου ή ακόμα και τις πολιτικές σου απόψεις δημόσια στα social media; Κράτα τα για τον εαυτό σου και τον κύκλο σου. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορούν να επηρεάσουν έναν εργοδότη που τώρα σε μαθαίνει.

Μην ανεβάζεις αντιφατικά posts

Τι σημαίνει αυτό; Μην πας να πεις ότι παραιτήθηκες από την προηγούμενη δουλειά σου επειδή είχες ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα και την αμέσως επόμενη μέρα της υποτιθέμενες παραίτησής σου ανεβάζεις φωτογραφίες που κάνεις σκι! Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα το ψάξει ο άλλος.

Ορθογραφία και γραμματικά λάθη

Μπορεί να νομίζεις πως κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει εάν κάνεις λάθη στο Facebook σου, όμως εάν ο υποψήφιος εργοδότης σου μπει στο προφίλ σου και πονέσουν τα μάτια του από τα λάθη, πίστεψέ μας δεν θα το εκτιμήσει και πολύ.

Περιεχόμενο που προκαλεί ερωτηματικά για το τί άτομο είσαι

Φυσικά και δεν θα πρέπει να ανησυχείς εάν ανέβασες μια φωτογραφία που διασκεδάζεις έξω με φίλους ή εάν έχεις γράψει κάποια βρισιά. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν η παραπάνω εικόνα κυριαρχεί στο προφίλ σου και ξεκινά να σε χαρακτηρίζει. Πρόσεχε μην δώσεις λάθος εντυπώσεις για το τί άτομο είσαι.

Ρατσισμός

Ενώ θεωρείται σχεδόν αυτονόητο, μπορεί να το κάνεις χωρίς να το καταλάβεις. Προφανώς δεν κάνεις οποιοδήποτε υποτιμητικό σχόλιο για ΚΑΝΕΝΑΝ σχετικά με την φυλή, το φύλο, την θρησκεία του. Είναι ο νούμερο ένα κανόνας, ο οποίος θα σε κάψει χωρίς καν να το καταλάβεις. Οποιοδήποτε σχόλιο που εσένα σου ακούγεται χιουμοριστικό, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είσαι ρατσιστής και να χάσεις μια για πάντα την ευκαιρία να εργαστείς στην εταιρεία των ονείρων σου.

The post Έξι λάθη στα social media που μπορούν να σου κοστίσουν την δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα