Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες | Ξέσπασαν νέα μέτωπα

07:58 5/7/2019 - Πηγή: iPop
| Ξέσπασαν

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Εύβοια, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν νέα μέτωπα στην κεντρική Εύβοια, με αποτέλεσμα ν’ αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση των οικισμών Γαβαλάς, Δάφνη, Νεοχώρι και Λοφίσκος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν εγκαίρως με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ,

8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Παρόλα αυτά, τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφασίστηκε η εκκένωση των κατοίκων τεσσάρων οικισμών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αρχικά εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Μακρυχώρι, με την πυροσβεστική να έχει οριοθετήσει τη φωτιά το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, δυο νέα μέτωπα που ξέσπασαν σε δύσβατες περιοχές έθεσαν την πυροσβεστική σε νέο συναγερμό.

Ο έντονος αέρας μετέφερε τη φωτιά κοντά στα χωριά Γαβαλάς, Δάφνη, Νεοχώρι και Λοφίσκος, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να ζητήσει την εκκένωσή τους.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Η Πυροσβεστική απευθύνει, στο μεταξύ, έκκληση οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Στο συμβάν από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με 70 πυροσβέστες και 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) από Αθήνα με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν συνολικά 9 εναέρια μέσα αποτελούμενα από 5 αεροσκάφη Canadair και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ σημειώνεται ότι στο σημείο μεταβαίνει για την διερεύνηση των συνθηκών της πυρκαγιάς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το άρθρο Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες | Ξέσπασαν νέα μέτωπα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα