Γευστική, βελουτέ σούπα με κόκκινη πιπεριά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα

15:48 16/12/2020 - Πηγή: iPop

Τον Χειμώνα η ανάγκη μας να απολαμβάνουμε ζεστά, νόστιμα φαγητά με τους αγαπημένους μας μεγαλώνει. Τι καλύτερο απ’ το να είσαι με την οικογένειά σου ή τον σύντροφό σου, χουχουλιασμένοι στο σπίτι σας και να τρώτε μια απολαυστική, βελουτέ σούπα που ενισχύει και το ανοσοποιητικό σας; Γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σου τη συνταγή για σούπα με κόκκινη πιπεριά, η οποία είναι τόσο απλή που θα απορείς γιατί δεν την έφτιαχνες τόσο καιρό!

Τα υλικά για την σούπα με κόκκινη πιπεριά:

Για 2 μερίδες

6 φλιτζάνια νερό (1.4 λίτρα)Αλάτι για τη γεύσηΠιπέρι ανάλογα με τη γεύση3 μεγάλες κόκκινες
πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες

Η ντοματόσουπα που ταιριάζει γάντι με αυτό τον καιρό

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Σ΄ένα μέτριο σκεύος, βάζουμε νερό και το φέρνουμε σε βρασμό, ενώ προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και να μπορούν να κοπούν εύκολα. Αφαιρούμε τις πιπεριές απ’ το νερό και τις βάζουμε στο multi, όμως, κρατάμε και το νερό μέσα στο οποίο τις βράσαμε.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό (235 ml) και πιπέρι για τη γεύση και χτυπάμε καλά τη σούπα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή, βελούδινη υφή.Διορθώνουμε τη γεύση και απολαμβάνουμε τη σούπα ζεστή!

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά εάν θέλουμε στη σούπα με κόκκινη πιπεριά, να τη σερβίρουμε με γιαούρτι ή sour cream, αλλά και να προσθέσουμε έξτρα μπαχαρικά για επιπλέον γεύση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γευστική, βελουτέ σούπα με κόκκινη πιπεριά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα