Για πρώτη φορά μετά τις αιματηρές επιθέσεις, ο Ολάντ επιστρέφει στο Stade de France

10:33 6/2/2016 - Πηγή: iPop

Δυόμισι μήνες μετά τις αιματηρές επιθέσεις του Παρισιού, που κόστισαν την ζωή σε 130 άτομα, ο Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει για πρώτη φορά στο Stade de France, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία.

Θυμίζουμε πως την νύχτα της επίθεσης, ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν μέσα στο στάδιο, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του και σκόρπισε το θάνατο.

Ο

αγώνας που παρακολουθούσε εκείνο το βράδυ ο Γάλλος Πρόεδρος, ήταν ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία. Οι αρχές είχαν φυγαδεύσει έγκαιρα τον Γάλλο Πρόεδρο.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του αγώνα στο Stade de France θα είναι αυξημένα.

Το χρονικό της επίθεσης στο Παρίσι:Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο «Stade de France», κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσαν γύρω στα 80.000 άτομα και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.Πέντε λεπτά αργότερα, οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα ανατολικά στο Παρίσι στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.Στις 21:30, πέντε λεπτά αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι έξω από το Στάδιο.21:38, στο κέντρο του Παρισιού (Rue de Charonne) στο 11ο διαμέρισμα νέα επίθεση σε εστιατόρια, με 19 νεκρούς σύμφωνα με το υπουργείο.21:43 νέα έκρηξη πάντα στο 11ο διαμέρισμα (Boulevard Voltaire) μπροστά στο νούμερο 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).21:50 αρχή της επίθεσης στο Μπατακλάν στο μπουλεβάρτο Βολτέρ, στο νούμερο 50, όπου ευρίσκεται η ιστορική – για την πρωτεύουσα – αίθουσα συναυλιών. Η απόσταση από την προηγούμενη επίθεση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα δηλαδή 5’ με αυτοκίνητο. Στο Μπατακλάν η επίθεση των τρομοκρατών διήρκεσε 3 ώρες έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας. Ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση με πάνω από 100 νεκρούς.21:53 Τρίτη ενέργεια καμικάζι και πάλι στο Στάδιο.

The post Για πρώτη φορά μετά τις αιματηρές επιθέσεις, ο Ολάντ επιστρέφει στο Stade de France appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα