Μυστικά για καλό Feng Shui στο υπνοδωμάτιό σου που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

19:11 23/2/2021 - Πηγή: iPop

To καλό Feng Shui στο υπνοδωμάτιο δημιουργεί ένα ήσυχο και ισορροπημένο περιβάλλον, που βοηθά στον καλύτερο ύπνο. Αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλοί, οι λέξεις feng shui μεταφράζονται ως “αιολικό νερό”, και δεν είναι μια έννοια κινέζικης διακόσμησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Feng Shui υπάρχει τόσο σε φυσικά ό σεσο

και τεχνητά περιβάλλοντα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή!

Δεν είναι ακριβώς κάτι που κάνεις, είναι κάτι που υπάρχει παντού. Σε επηρεάζει με τρόπους που ίσως δεν συνειδητοποιείς. Όλα τα κτίρια έχουν ένα μοναδικό σχέδιο ενέργειας feng shui από τη στιγμή της κατασκευής τους, το οποίο μπορείς να σκεφτείς ως μια ακολουθία DNA του κτιρίου.

Το επιστημονικό μέρος του Feng Shui είναι οι δοκιμασμένες στο χρόνο μέθοδοι υπολογισμού που αποκαλύπτουν το αόρατο ενεργειακό σχέδιο ενός κτιρίου, το οποίο καθορίζεται τόσο από τον μαγνητικό του προσανατολισμό όσο και από το χρόνο κατασκευής του. Αυτοί οι συνδυασμοί επαναλαμβανόμενης ενέργειας έχουν συνέπειες στη ζωή των κατοίκων του κτιρίου λόγω της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτούς. Και όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή, υπάρχει ένας συνδυασμός υποστηρικτικών και επιβλαβών ενεργειακών συνδυασμών σε κάθε κτίριο.

Η τέχνη του Feng Shui απ’ την άλλη, σχετίζεται περισσότερο με τη διακόσμηση και τα έπιπλα για τη δημιουργία θετικής ενέργειας. Σε τελική ανάλυση, ένα δωμάτιο με μη ισορροπημένη ενέργεια μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τις σχέσεις και τα οικονομικά μας περισσότερο από ό,τι μάλλον μπορούμε να φανταστούμε.

Pexels

Παρακάτω θα δούμε ορισμένους κανόνες Feng Shui για το υπνοδωμάτιο που πρέπει να ακολουθείς όταν διακοσμείς έναν απ’ τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού σου.

5 σημάδια ότι το σπίτι σου έχει καλό feng shui!

Μυστικά για καλό Feng Shui στο υπνοδωμάτιο

Σωστή τοποθέτηση του κρεβατιού

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις καλή ενέργεια στο υπνοδωμάτιό σου, είναι το πάνω μέρος του κεφαλιού σου να βρίσκεται κοντά σε τοίχο. Αυτή η θέση εξασφαλίζει θετική ενέργεια πάνω από το κεφάλι σου, ώστε να έχεις έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Ωστόσο, εάν για οποιονδήποτε λόγο το κρεβάτι σου δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο, οι ειδικοί προτείνουν να κρατάς την πόρτα κλειστή όσο κοιμάσαι.

Το χρώμα παίζει ρόλο

Για να επιλέξεις τα καλύτερα χρώματα για την κρεβατοκάμαρά σου, οι ειδικοί συνιστούν την επαγγελματική αξιολόγηση του χώρου. Ωστόσο, η αποφυγή μερικών αποχρώσεων όπως του κόκκινου, του μοβ, του μπλε και του μαύρου είναι μια καλή αρχή!

Αναζήτησε παπλώματα, σεντόνια κτλ σε πιο ουδέτερα χρώματα, που εκπνέουν ηρεμία και όχι ένταση.

Pexels

Καθρέφτες

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα, μια κρεβατοκάμαρα με καλό feng shui δεν πρέπει να έχει κανέναν. Επειδή οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, αλλάζουν την ενέργεια με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμα και ο ύπνος σου.

Άλλα αντικείμενα

Ένα άλλο μέρος της δημιουργίας ενός υπνοδωματίου με καλό feng shui είναι η τοποθέτηση των απαραίτητων αντικειμένων για τη συμπλήρωση του χώρου. Βάλε πράγματα που προέρχονται από στοιχεία της φύσης, όπως το νερό, τα φυτά, αντικείμενα από μέταλλο κ.ά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μυστικά για καλό Feng Shui στο υπνοδωμάτιό σου που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα