Ο Bruce Willis διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο ίδιος πούλησε τα δικαιώματα για την δημιουργία ψηφιακού του κλώνου

15:06 2/10/2022 - Πηγή: iPop

Μετά από σαράντα χρόνια καριέρας, η οικογένεια του 67χρονου ηθοποιού είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου πως ο Bruce Willis αποσύρεται από την ενεργό δράση εξαιτίας της αφασίας, μιας εγκεφαλικής διαταραχής που τον ταλαιπωρεί και επηρεάζει την ομιλία του, γεγονός που δημιούργησε ένα μεγάλο πλήγμα στον κόσμο του κινηματογράφου.

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε

πως ο ίδιος πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του στην εταιρία Deepcake. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως ειδικοί της πλατφόρμας δημιούργησαν, μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μιας διαδικασίας που παραπέμπει σε ψηφιακή κλωνοποίηση, ένα ρεαλιστικό «ψηφιακό δίδυμο» του ηθοποιού.

Τα Deepfakes χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τεχνολογία μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία ρεαλιστικών βίντεο – συχνά διασημοτήτων ή πολιτικών. Για τους ηθοποιούς που δεν μπορούν πλέον να παίξουν, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι. Η εταιρεία μάλιστα έχει δηλώσει ότι διαθέτει μια μοναδική βιβλιοθήκη με διασημότητες υψηλής ανάλυσης, influencers και ιστορικές προσωπικότητες.

«Ο δύο φορές βραβευμένος με Emmy Bruce Willis μπορεί ακόμα να εμφανίζεται σε ταινίες αφού πούλησε τα δικαιώματα εικόνας του στο Deepcake», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα.

Ο Bruce Willis διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει πουλήσει τα δικαιώματα της εικόνας του

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, αφού εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε στο BBC ότι δεν ισχύει «καμία συνεργασία ή συμφωνία» με την εταιρεία. Αντίστοιχα, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας Deepcake ανέφερε ότι μόνο ο Bruce Willis έχει τα δικαιώματα της εικόνας του.

«Μαθαίνω να ζω με τη θλίψη»: Η σύζυγος του Bruce Willis μιλά για την αφασία και τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι ένας ψηφιακός κλώνος του Bruce Willis χρησιμοποιήθηκε πράγματι για τη δημιουργία μιας διαφήμισης για τη Megafon, μια ρωσική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, πριν έναν χρόνο. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στη διαφήμιση δημιουργήθηκε από την Deepcake, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών κλώνων.

Η εταιρία Deepcake είπε στο BBC ότι είχε συνεργαστεί στενά με την ομάδα του Willis για τη διαφήμιση. «Αυτό που σίγουρα συνέβη είναι ότι μας έδωσε τη συγκατάθεσή του για να φτιάξουμε τον ψηφιακό κλώνο του του», είχε αναφέρει η εταιρία.

Ωστόσο, ο ατζέντης του Willis, μιλώντας στο BBC δήλωσε χαρακτηριστικά, «Παρακαλώ να ξέρετε ότι ο Bruce δεν έχει καμία συνεργασία ή συμφωνία με την εταιρεία Deepcake».

Σε δήλωση του Deepcake, η εταιρεία είπε ότι οι αναφορές ότι είχε αγοράσει τα δικαιώματα για το πρόσωπο του Bruce Willis ήταν ανακριβείς.

«Η διατύπωση για τα δικαιώματα είναι λάθος… Ο Bruce δεν θα μπορούσε να πουλήσει σε κανέναν κανένα δικαίωμα, είναι δικά του από προεπιλογή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η σύγχυση που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα των δικαιωμάτων υπογραμμίζει πόσο νέα είναι αυτή η τεχνολογία – και η έλλειψη σαφών κανόνων γύρω από αυτήν. Παρά το γεγονός πως ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να έχει ολοένα αυξανόμενη τάση, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ωστόσο είναι ακόμη αμφιλεγόμενες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Bruce Willis διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο ίδιος πούλησε τα δικαιώματα για την δημιουργία ψηφιακού του κλώνου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bruce Willis,