Όλα όσα θα συμβούν όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος

18:54 7/3/2021 - Πηγή: iPop

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται στο νοσοκομείο από την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Η Βασίλισσα Ελισσάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκονται στην ενενηκοστή δεκαετία τους και το μέλλον της μοναρχίας εξαρτάται από τους ίδιους. Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος σύμφωνα με το πρωτόκολλο;

Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας ΦίλιπποςΜε ποιο τρόπο θα το μάθει το κοινό

Όταν έρθει εκείνη η θλιβερή μέρα, αναμένεται ότι το BBC θα είναι

το πρώτο μέσο ενημέρωσης, δεδομένης της είδησης για τον θάνατο του πρίγκιπα. Εάν πεθάνει στον ύπνο του, η ανακοίνωση πιθανότατα θα γίνει στις 8 π.μ. το επόμενο πρωί.

Πώς θα είναι η κηδεία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει ήδη ζητήσει από τους ανθρώπους να μην κάνουν πολύ κόπο για την κηδεία του και είπε ότι δεν είναι απαραίτητο το σώμα του να ξαπλώνει στην αίθουσα του Γουέστμινστερ. Ο Φίλιππος, φυσικά, δικαιούται μια μεγάλη κηδεία ως σύζυγος της Βασίλισσας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα κοινοβουλευτικά έγγραφα, δεν υπάρχει «επίσημη διαδικασία» για «να αποφασιστεί πότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κρατική κηδεία για άτομο διαφορετικό από τον Κυρίαρχο».

Το σώμα του Φίλιππου δεν θα ήταν ανοιχτό για δημόσια προβολή και η κηδεία πιθανότατα θα περιλάμβανε μόνο την οικογένειά του, τους φίλους του και αρχηγούς κρατών από χώρες της Κοινοπολιτείας.

Πού θα ταφεί

Μετά το θάνατό του, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφεί στους κήπους του Frogmore στους χώρους του Κάστρου του Γουίντσορ. Ο απομονωμένος κήπος 35 στρεμμάτων είναι ένα κρυμμένο στολίδι της βασιλικής οικογένειας.

Τα περισσότερα άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχουν ταφεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά είναι πιθανό ότι ο Φίλιππος επέλεξε τους κήπους Frogmore λόγω της σημασίας τους για την οικογένειά του.

Instagram/@theroyalfamilyΠόσο καιρό οφείλει να θρηνήσει η Βασίλισσα

Εάν η βασίλισσα ζει όταν πεθάνει ο Φίλιππος, αναμένεται να περάσει οκτώ ημέρες ως περίοδο θλίψης, στην οποία θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κρατικές υποθέσεις και οι νόμοι που χρειάζονται τη Βασιλική Σύμφωνη γνώμη (όπως η έγκριση της Βασίλισσας) θα τεθούν σε αναμονή.

Η παροχή σύμφωνης γνώμης είναι μια από τις εφεδρικές εξουσίες του βασιλιά – αυτός ή αυτή έχει το δικαίωμα να απορρίψει νομοσχέδιο του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, είναι απίθανο οποιοσδήποτε μονάρχης να ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο, όπως δεν έχει γίνει από τότε που η Άννα, η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκε το νομοσχέδιο της Σκωτίας για την πολιτοφυλακή το 1707. Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για το ποιος θα μπορούσε να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της Βασίλισσας αν ήταν σε περίοδο πένθους κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

Όταν η Βασίλισσα επιστρέψει στα καθήκοντά της

Μετά την περίοδο θλίψης, η Βασίλισσα θα συνεχίσει τα καθήκοντά της πίσω από κλειστές πόρτες. Στη συνέχεια, οι Βρετανοί θα μπουν σε μια επίσημη περίοδο Royal Mourning για 30 ημέρες, μετά την οποία αναμένεται ότι η Βασίλισσα θα επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις και ευθύνες της.

Τι θα συμβεί στη μοναρχία

Τίποτα δεν θα αλλάξει στην πραγματικότητα για το ποιος είναι υποψήφιος για το θρόνο – η ακολουθία παραμένει, ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σαρλότ, ο Πρίγκιπας Λούις, και τελικά ο Πρίγκιπας Χάρι. Οι τίτλοι και οι θέσεις των βασιλικών μελών της οικογένειας θα παραμείνουν οι ίδιοι όσο η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ζωντανή και φοράει το στέμμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα θα συμβούν όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα