Το δωμάτιο της αγκαλιάς είναι η πιο γλυκιά κίνηση που θα δεις σήμερα! (Photos)

16:42 13/11/2020 - Πηγή: iPop

Στην Βόρεια Ιταλία, ένα γηροκομείο είχε μια φανταστική ιδέα! Έφτιαξε ένα hug room (δωμάτιο της αγκαλιάς) ώστε να μπορούν οι ηλικιωμένοι να νιώθουν την θαλπωρή της ανθρώπινης επαφής με ασφάλεια!

Η πρωτοβουλία του οίκου ευγηρίας στη Βόρεια Ιταλία έχει δημιουργήσει συγκίνηση σε όλο τον κόσμο!

Πράξεις καλοσύνης απ’ όλο τον κόσμο μέσα στην πανδημία

Στους συγκεκριμένους χώρους ασφαλούς αγκαλιάς, οι τρόφιμοι μπορούν να αγκαλιάζονται με τους αγαπημένους τους, μετά από πολλούς μήνες, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, έστω κι αν γίνεται

με ένα λεπτό φύλλο πλαστικού μεταξύ τους.

HUG OVERDOSE: After over six months of going without human contact, elderly care home residents are beaming with happiness after getting to embrace their relatives again thanks to a special COVID-safe ‘hug room’ in northern Italy. https://t.co/1A3yMxX1It pic.twitter.com/q0jxy0cT7z

ABC News (@ABC) November 13, 2020

Το δωμάτιο της αγκαλιάς έγινε συγκεκριμένα στο γηροκομείο Ντομένικο Σαρτόρ, το οποίο έφτιαξε τους χώρους για να ασφαλείς αγκαλιές με την προστασία που προσφέρουν μαλακά και διαφανή κομμάτια πλαστικού. Αυτά επιτρέπουν να περάσει από τον έναν άνθρωπο στον άλλον η θέρμη του χεριού, αλλά όχι τυχόν σταγονίδια του κορονοϊού.

20 πράξεις καλοσύνης που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!

Domenico Sartor/Handout via REUTERS

Μέσα απ’ το δωμάτιο της αγκαλιάς, ζευγάρια μπόρεσαν να συναντηθούν ξανά και να αγκαλιαστούν μετά από μήνες απομόνωσης. Γονείς μπόρεσαν να σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους τα ενήλικα παιδιά τους! Εικόνες που προκαλούν συγκίνηση και μας γεμίζουν αισιοδοξία.

“Επιτέλους ήμουν σε θέση να αγκαλιάσω ξανά την κόρη μου”, δήλωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο γηροκομείο, συμπληρώνοντας πως “μετά από εβδομάδες βιντεοκλήσεων έμοιαζε με αντικατοπτρισμό, ήταν μια επαφή που μου έλειπε ιδιαίτερα”.

Al Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor torniamo ad abbracciarci
Oggi si è svolta la conferenza di…

Posted by Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor on Monday, 26 October 2020

Πρόσωπα που λάμπουν από χαρά νιώθοντας ξανά την ανθρώπινη επαφή! Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε στους καιρούς που ζούμε πόσο σημαντική είναι η φυσική επαφή! Το Zoom και το Skype μας κρατούν συνδεδεμένους με τους αγαπημένους μας αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια σφιχτή αγκαλιά που ανακουφίζει την καρδιά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το δωμάτιο της αγκαλιάς είναι η πιο γλυκιά κίνηση που θα δεις σήμερα! (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα