Η τάση είναι ανοδική, ο ΟΤΕ αντέχει, Alpha Bank και Eurobank ανακοινώνουν, η Ελλάκτωρ μοιράζει χρήμα και ο κ. Βακάκης μετοχές

08:12 13/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ανοδική διάσπαση επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ και όλοι κοιτάζουν τις 1.500 μονάδες. Οι 1.500 μονάδες είναι ψυχολογικό όριο και είναι ακόμα μικρή τιμή για να καταγράψει την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 14,76% από την αρχή του έτους. Μπήκαμε ξανά σε τροχιά.

Πάντως καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει τις δυνατότητες να κινηθεί ψηλότερα, έτσι και ξεπεράσει το νούμερο θα αρχίσουν να επιστρέφουν μικροί και μεγάλοι που αποβιβάσθηκαν τον προηγούμενο μήνα και μένουν ακόμα εκτός. Έτσι είναι αυτά, κάποιοι είναι αγορασμένοι από νωρίς

κι έχουν μεγαλύτερα κέρδη και μεγαλύτερα περιθώρια υπομονής και άνεσης στις διορθώσεις.

Η τάση είναι ανοδική, βραχυχρόνια, μεσοχρόνια και μακροχρόνια. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανεξάρτητα από το πρώτο τρίμηνο που ανακοινώνει ο ΟΤΕ τα καλά νέα είναι μπροστά για την εταιρία. Η Cosmote TV ανανέωσε αθλητικές μεταδόσεις, το καλοκαίρι είναι γεμάτο αθλητικά γεγονότα, ο κ. Νεμπής έρχεται και η μετοχή αρέσει στις πηγές μας.

Να θυμίσουμε ότι η μετοχή μπήκε στη στήλη κάπου στα 13,40 ευρώ. Είναι ένα ευρώ πιο πάνω στα υψηλά εξαμήνου, παρά την πίεση και τις ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν και προφανώς έχουν κοπάσει αν δεν έχουν τελειώσει οριστικά. Στην πορεία ο 50άρης κινητός έκοψε ανοδικά το 200άρη ένα απλό αλλά σημαντικό τεχνικό σήμα. Ο ΟΤΕ αντέχει και παραμένει ανοδικός σχηματίζοντας ωραία βάση, οι ρευστοποιήσεις τελείωσαν και ο νέος ισχυρός άνδρας του Οργανισμού έρχεται.

Φυσικά τα αθλητικά γεγονότα αφορούν πρωτίστως τον ΟΠΑΠ. Όμως η μετοχή απογοητεύει και οι θεσμικοί την υποτιμούν βαθιά. Η μετοχή έχει χάσει ακόμα και το 200άρη.

Ο Ιούνιος είναι σημαντικός μήνας και για το ΔΑΑ. Σε εξαιρετική τιμή είναι η μετοχή στα 8,35 ευρώ. Θέλει υπομονή, έτσι κι αλλιώς δεν είναι τίτλος που θα αγοραστεί για τις υπεραξίες, αλλά για τα μερίσματα. Πιέζεται και μαζεύεται.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν η Alpha Bank και η Eurobank αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη έχει μείνει πίσω αλλά αρχίζει και καλύπτει το έδαφος από τις άλλες. Η δεύτερη δεν έχει ακόμα ενσωματώσει την Ελληνική της Κύπρου.

Συνεχίζει η Optima Bank και γιατί όχι. Απέχει ακόμα από την πρώτη στάση. Την πρώτη, στάση.

Ένα ευρώ ανά μετοχή επιστροφή η Ελλάκτωρ; Η μετοχή έκλεισε στα 2,69 ευρώ την Παρασκευή. Με άλλα λόγια επιστρέφει το 37% της τιμής στο ταμπλό. Δεν το λες άσχημο…

Μέσα πέσαμε για το ποσοστό του κ. Βακάκη στο JUMBO. Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Απόστολος-Ευάγγελος Βακάκης, στις 9 του μήνα, «κατείχε έμμεσα ποσοστό 16,419% των δικαιωμάτων ψήφου, μέσω του αλλοδαπού Ιδρύματος «KARPATHIA FOUNDATION», το οποίο έχει τον έλεγχο της μετόχου εταιρίας «TANOCERIAN MARITIME CYPRUS LTD». Σημειώνεται ότι το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατείχε πριν από την κρίσιμη συναλλαγή ήταν 19,359%».

Keywords
Αναζητήσεις
i-tasi-einai-anodiki-o-ote-antechei-alpha-bank-kai-eurobank-anakoinonoun-i-ellaktor-moirazei-chrima-kai-o-k-vakakis-metoches.htm
Τυχαία Θέματα