Τουλάχιστον 115 νεκροί και 147 τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

12:45 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 147 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος που έγινε σε συναυλία στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής. Την ευθύνη έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS), ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 11 συλλήψεις υπόπτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS, δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και η κατάστασή τους είναι σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι

ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, αναφέρουν οι ρωσικές αρχές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

"Crocus City Hall" binası yanır, konsert zalında güclü panika var.

Moskva vilayətindəki ticarət mərkəzində baş verən atışma nəticəsində 12 nəfər öldüyü, 30 nəfərin yaralandağı bildirilir.3 nəfər maskalı şəxs xaotik olaraq insanlara atəş açıb və partlayıcıdan istifadə ediblər. pic.twitter.com/Hc9ss61eht

— XəbərAz (@xeberazbaku) March 22, 2024

Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο.

About 10 people reported dead as a result of the shooting at #Moscow City Hall pic.twitter.com/y52MTl7256

— Abhishek Jha (@abhishekjha157) March 22, 2024

Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, ενώ είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Συλλυπητήριο μήνυμα από Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία και την τραυματισμό των ανθρώπων και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Η επίθεση σε χώρο συναυλιών στη Μόσχα και οι ειδεχθείς εικόνες από αυτήν, προκαλούν την ανεπιφύλακτη καταδίκη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Nikos Dendias (@NikosDendias) March 23, 2024

Keywords
Αναζητήσεις
toulachiston-93-nekroi-kai-147-travmaties-apo-to-tromokratiko-chtypima-sti-moscha.htm
Τυχαία Θέματα