Κείμενο συμφωνίας μέχρι την Κυριακή; – Άλλο κείμενο στο ΔΝΤ – Η δόση των 5,7 δισ αργότερα

00:25 7/4/2016 - Πηγή: BankWars

Πολλές ασάφειες στις δηλώσεις αργά το βράδι, αμέσως μετά τη συνάντηση των υπουργών με το κουαρτέτο από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

“Έγινε η συζήτηση για το ποια βήματα χρειάζεται να γίνουν από αύριο μέχρι το Σάββατο για να αρχίσει το Σάββατο η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης, ένα κείμενο που θα έχουμε συναποφασίσει και που ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει Κυριακή το απόγευμα”, είπε. Συμφωνήσαμε, τόνισε ο Υπουργός, που χρειάζεται περισσότερη συζήτηση σε τεχνικά θέματα, εντοπίσαμε ποια θέματα χρειάζονται πολιτική συζήτηση και

είμαστε έτοιμοι το Σάββατο, όλο το Σάββατο και όλη την Κυριακή είναι η πρόβλεψή μου, να έχουμε αυτό το τελικό κείμενο για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη όπoυ θα έχουμε το κείμενο και μπορεί η συζήτηση να διευρυνθεί και σε άλλα θέματα σαν το χρέος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως με τον ESM, διότι, όπως εξήγησε, “πρόκειται για δάνειο του ESM, καθώς και για ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ. Αυτά τα κείμενα μοιάζουν αλλά δεν είναι και ίδια».

Ο Υπουργός ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι “η συμφωνία δεν φέρνει δόση γιατί, όπως ξέρετε, υπάρχει μια διαφωνία γιατί η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν το ΔΝΤ μέσα και άρα πρέπει να συμφωνήσουμε και με το ΔΝΤ και με την Κομισιόν και με το Eurogroup να πει το Eurogroup ότι προχωράμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα