Πως οι Σκωτσέζοι έμπλεξαν στα δίχτυα της Εφορίας τον ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κυργιάκο

Το οικονομικό σκάνδαλο της Ρέιντζερς, το οποίο οδήγησε τη Σκωτσέζικη ομάδα στο να… βαρέσει κανόνι, έχει φέρει μπλεξίματα και στον Σωτήρη Κυργιάκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» o πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δέχθηκε κλήση από την εφορία προκειμένου να πληρώσει πρόστιμο 1,7 εκατομμυρίων ευρώ!

Στον έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς φάνηκαν πως όλες οι αμοιβές του από τις ομάδες

του εξωτερικού ήταν δηλωμένες και φορολογημένες, εκτός από την διετία 2005-2006, όταν και αγωνιζόταν στη Ρέιντζερς. Το πρόστιμο, λοιπόν, είναι ισόποσο των αμοιβών που θα έπαιρνε τα δύο έτη από την ομάδα της Γλασκώβης, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση αδήλωτου εισοδήματος.

Φυσικά υπήρχε αντίδραση από τον πρώην διεθνή άσο. Μέσω των δικηγόρων του προσπαθεί να εξηγήσει πως την ευθύνη την έχει η πρώην ομάδα του, καθώς ήταν τακτική της να μην δηλώνει στις φορολογικές Αρχές τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών ή να δήλωνε ένα μικρό ποσό, οπότε τα εμβάσματα που φαινόντουσαν στους λογαριασμούς να μην αιτιολογούνται.

Ήδη η πλευρά του Κυργιάκου έχει ετοιμάσει το υπόμνημά της προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καταθέτοντας τη δική της εκδοχή, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλησης Διοικητικών Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την ακύρωση του προστίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα