Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία έξω από την αρένα της Eurovision και φωνάζουν «ντροπή σας»

Νωρίτερα, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision «βυθίσθηκε» σε περαιτέρω αναταραχή όταν διαδηλωτές που φώναζαν «ελεύθερη Παλαιστίνη» και «ντροπή σας» συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από τον χώρο διεξαγωγής του.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν μποϊκοτάζ του διαγωνισμού λόγω

της συμμετοχής της ισραηλινής Έντεν Γκόλαν στον διαγωνισμό, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Αυτό συνέβη αφού η συμμετοχή της Ιρλανδίας, το Bambie Thug, έχασε την τελική πρόβα και κατηγόρησε τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, Kan, για παραβίαση των κανόνων.

Και η συμμετοχή του Joost Klein από την Ολλανδία αποκλείστηκε μετά από μια «απειλητική κίνηση» του τραγουδιστή προς μια εικονολήπτρια, δήλωσαν οι ολλανδικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Χιλιάδες οι διαδηλωτές/ριες υπερ της Παλαιστίνης

Τα τρένα στο Hyllie, το σταθμό ακριβώς έξω από την αρένα, διακόπηκαν προσωρινά – σύμφωνα με πληροφορίες για να αποτραπεί η προσχώρηση περισσότερων διαδηλωτών στους περισσότερους από 15.000 που είχαν ήδη κατέβει στο χώρο.

Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε επίσης διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης.

Φωτογραφία: Reuters

Μεταξύ αυτών ήταν και η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg, η οποία φωτογραφήθηκε κατά τη σύλληψή της.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τους διαδηλωτές να φωνάζουν «ελεύθερη Παλαιστίνη» και «ντροπή σας» και να απομακρύνονται από τους αστυνομικούς.

Συγκρούσεις έχουν επίσης σημειωθεί μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αρνούνταν να απομακρυνθούν καθώς πλησίαζε το μεγάλο φινάλε.

Οι διοργανωτές της Eurovision, οι οποίοι πάντα χαρακτηρίζουν την ετήσια εκδήλωση ως μη πολιτική, έχουν αντισταθεί στις εκκλήσεις να αποκλείσουν το Ισραήλ.

Εντός και εκτός

Χαμός επικράτησε και εντός της αρένας όταν η Ισραηλινή τραγουδίστρα, ανέβηκε στην σκηνή του μεγάλου τελικού για να παρουσιάσει το Hurricane. Το κοινό την αποδοκίμασε έντονα, όπως και κατα την διάρκεια των προηγούμενων προβών της, κατά τις οποίες ο κόσμος την γιουχάιζε και φώναζε «Free Palestine» δηλαδή «Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Δείτε live

*Με πληροφορίες από Metro.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα