Δύσκολα θα αντέξει ο Φατίχ Τερίμ

Τα γκρέμισε όλα ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής όσον αφορά τη διεκδίκηση κατάκτησης του πρωταθλήματος. Και στα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι Πράσινοι αναζητούν ένα θαύμα σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές για να το κατακτήσουν. Με λίγα λόγια; Δεν γίνεται. Και το αντιλήφθηκαν στους Πράσινους μετά την ήττα από την Αρη, καταλαβαίνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία που έχασαν από το… δώρο που τους έκανε ο ΠΑΟΚ, με εκείνους να

μην το ανοίγουν. Κι αν εδώ και καιρό ο Φατίχ Τερίμ έμοιαζε να μην μπαίνει στο κάδρο της κριτικής, αυτή τη στιγμή συμβαίνει το αντίθετο. Οχι μόνο από τον κόσμο, που ανοιχτά την Κυριακή έδειξε τη δυσαρέσκειά του προς τον τούρκο προπονητή, αλλά και από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Μέχρι πρότινος, ακόμα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ που ψαλίδισε για τα καλά τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν… άκουγε καν το ενδεχόμενο να αλλάξει τον προπονητή το καλοκαίρι. Αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Και αν αυτή τη στιγμή μιλούσαμε με πιθανότητες για την απόφαση της διοίκησης σχετικά με τον Τερίμ και το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του και μετά το καλοκαίρι, οι πιθανότητες θα ήταν μοιρασμένες. Σε περίπτωση που πάρει το Κύπελλο. Γιατί αν δεν το πάρει, δεν υπάρχει κουβέντα όσον αφορά το μέγεθος της αποτυχίας του εξαμήνου της εποχής Τερίμ. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν ο Αλαφούζος θεωρήσει ότι μπορεί ο Τερίμ δουλεύοντας την ομάδα από το ξεκίνημα να κάνει κάτι διαφορετικό, δύσκολα θα επιχειρήσει/θελήσει να πάει κόντρα στο… ρεύμα. Και να έχει έναν προπονητή που στο γήπεδο ο κόσμος θα είναι εναντίον του.

Εβγαλε δυσαρέσκεια

Από το βράδυ της Κυριακής δεν είναι όμως μονάχα οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να κάνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Αλαφούζος. Αλλά υπάρχει δυσαρέσκεια και από τον ίδιο τον Φατίχ Τερίμ για όσα έζησε, που του συνέβησαν – όπως είπε και ο ίδιος – για πρώτη φορά στη ζωή του. Για τον Τούρκο το… σύνηθες και η καθημερινότητα σε όποιον σύλλογο που δούλεψε ήταν η αποθέωση, τα καλά λόγια, το χειροκρότημα. Ακόμα και στην Ιταλία, που δεν είχε ιδιαίτερες επιτυχίες, στις τάξεις των οπαδών και της Μίλαν και της Φιορεντίνα είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Αρκεί να δει κάποιος ακόμα και το ντοκιμαντέρ για τον Τερίμ στο Netflix για να το διαπιστώσει. Ομως στην Ελλάδα ήδη ο κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα, ύστερα από μόλις τέσσερις μήνες παρουσίας. Κάτι που πιθανόν να μην μπορεί να το δεχτεί ο εγωισμός του.

Ο Τερίμ συζητούσε το περιστατικό με τους συνεργάτες του το βράδυ της Κυριακής, ήταν για τον ίδιο κάτι εντελώς πρωτόγνωρο και σίγουρα έφυγε απολύτως δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από τη Λεωφόρο. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του. Και ίσως αυτή η βραδιά να τον κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι να πάρει και μόνος του τις όποιες αποφάσεις για το μέλλον. Αλλωστε ο ίδιος είχε… δεσμευτεί στους συμπατριώτες του πως η αρχική συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Μεγάλες αλλαγές

Στον Παναθηναϊκό πάντως τα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξαν και πως χρειάζονται ισχυρές ενέσεις ποιότητας στην ομάδα, αλλά και προσωπικότητας στην ομάδα. Ναι μεν το ρόστερ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι τα προηγούμενα, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να πάρει πρωτάθλημα. Και αυτό που καίει όλο τον οργανισμό είναι να πάρει έναν τίτλο, που του λείπει εδώ και 14 χρόνια. Ηδη ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι δεν θα έχει τον Μπερνάρ, η κατάσταση δυσκολεύει με τον Παλάσιος, ο Τζούρισιτς έκανε δηλώσεις που αναμένεται να τον φέρουν σύντομα ενώπιον της διοίκησης, ενώ υπάρχει περίπτωση να… σπάσουν συμβόλαια τύπου Βιλένα. Πολυετή και ακριβά.

Keywords
Τυχαία Θέματα