Nestle: Προβλέψεις για επιβράδυνση στα ετήσια έσοδα και το 2016

Την πιο αργή ανάπτυξη στις ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων έξι ετών ανακοίνωσε η Nestle. Η επιβράδυνση αποδίδεται κυρίως στην αδύναμη ζήτηση στην Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία προβλέπει παρόμοιο ρυθμό και για φέτος, γεγονός που αυξάνει την πίεση στον CEO, Paul

Bulcke, να βρει νέο πεδίο και νέες περιοχές ανάπτυξης.

Τα έσοδα της Nestle εμφάνισαν το 2015 άνοδο 4,2% σε οργανική βάση, το οποίο συνάδει με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Στόχος της εταιρίας ήταν περίπου το 4,5%.

Η εταιρία προβλέπει για φέτος μια ανάπτυξη στις οργανικές πωλήσεις περίπου στα επίπεδα του 2015, αλλά και βελτιώσεις στα περιθώρια και τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή.

«Αναμένουμε πως το εμπορικό περιβάλλον μας θα είναι το 2016 παρόμοιο με τα προηγούμενα χρόνια με ακόμη πιο ήπια τιμολόγηση», ανέφερε ο Bulcke.
«Απογοητευτικό το κλείσιμο της χρονιάς για τη Nestle», σχολίασε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Exane BNP Paribas, Jeff Stent. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η εταρεία θα πρέπει να μειώσει τους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης σε όρους χρηματιστηριακής αξίας ήρθε αντιμέτωπη με μια ανάκληση στα Maggi noodles στην Ινδία, η οποία οδήγησε στην πρώτη τριμηνιαία απώλεια για την αγορά αυτή εδώ και 15 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα