Καρέλια: Η καπνοβιομηχανία των ρεκόρ

Οι πιο πολλοί στέκονται στο αποδεδειγμένα κοινωνικό της πρόσωπο και τις απίστευτες παροχές προς τους περίπου 540 εργαζομένους της που την κάνουν να διαφέρει από το γενικότερο γκρίζο εργασιακά τοπίο. Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια από τη Μεσσηνία είναι η εταιρεία που περισσότερο από κάθε άλλη στην περιφέρεια έρχεται να αναδείξει πολυεθνικά στάνταρ ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς εργοδότη - εργαζόμενου. Μια εταιρεία που φτάνει να

μοιράζει σε μπόνους εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το 2016 η Καρέλια απέδειξε ότι συνεχίζει να κινείται σε εξαιρετικά θετικούς οικονομικά ρυθμούς. Στο α' εξάμηνο του έτους που μας αποχαιρετά τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 30,66 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 30,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 45%, ενώ ρεκόρ έγινε και στις ενοποιημένες πωλήσεις οι οποίες ανήλθαν στα 426 εκατ. έναντι 392,3 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας αύξηση 8,6%.

Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι, πέραν του αυξημένου κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας, σε αρκετές αγορές υπήρξε άνοδος του μεριδίου αγοράς των σημάτων της Καρέλια. Πρώτιστο μέλημα του ομίλου το 2016 ήταν η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων, που αναπόφευκτα επιφέρει η εφαρμογή της νέας οδηγίας της Ε.Ε. η οποία διέπει την κυκλοφορία των καπνικών προϊόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προς τον σκοπό αυτό, ολοκληρώθηκε μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 17,2 εκατ. ευρώ. Οι συνεχείς αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες διεθνείς αγορές αποτελούν μια συνεχή πρόκληση. Και όλα αυτά σε μια αγορά όπου την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται είναι λαθραίο.

Οσοι ψάχνουν να βρουν τον τρόπο που η συγκεκριμένη εταιρεία κατορθώνει να έχει ευχαριστημένα τα στελέχη της, αρκεί να δουν το πλήθος των παροχών: δίνονται διάφορα επιδόματα όπως σε κάθε εργαζόμενο επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ, αλλά και παρουσίας ύψους 800 ευρώ σε όσους δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Ακόμη, όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ λαμβάνουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.300 ευρώ, όσων τα παιδιά πέτυχαν στις παραπάνω σχολές παίρνουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ. Επίσης, δίνονται παροχές για υπολογιστές, έκτακτες ενισχύσεις κ.ά. Και βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εταιρεία όπου οι μειώσεις θέσεων εργασίας είναι άγνωστη φράση.

Από τους πρώτους εξαγωγείς τσιγάρων στην Ελλάδα

Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια είναι σήμερα από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της χώρας και από τους πρώτους εξαγωγείς τσιγάρων της Ελλάδας. Ανήκει στις πιο προοδευτικές και εξελισσόμενες καπνοβιομηχανίες της Ευρώπης. Η Καρέλια είναι η πρώτη μη πολυεθνική εταιρεία στον κόσμο που εγκατέστησε την ταχύτερη διαθέσιμη τεχνολογία παραγωγής τσιγάρων, η οποία παράγει 16.000 τσιγάρα το λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα