Κουτσούμπας: Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανοίγει το δρόμο για νέες «γκρίζες» ζώνες


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αποχώρησε πρώτος από τη σύσκεψη λίγο πριν τις 5.30.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως αυτή την ώρα οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, οι οποίοι συναινούν με τις προτάσεις τις κυβέρνησης, εξετάζουν ένα κείμενο συμπερασμάτων το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Κουτσούμπας είπε πως η πορεία του προσφυγικού

δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, σημειώνοντας πως «επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις του ΚΚΕ από την αρχή ότι χιλιάδες πρόσφυγες οδηγούνται σε εγκλωβισμό στην Ελλάδα».

«Καταθέσαμε τις προτάσεις του ΚΚΕ για το πώς θα επιλυθεί η προσφυγική κρίση και πώς θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης του λαού που υποφέρει. Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα διάφορα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ διότι δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες στις ρίζες του προβλήματος ή μειώνουν τις επιπτώσεις του προσφυγικού που τις πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός», ανέφερε και υπογράμμισε ότι είναι γνωστές οι προτάσεις μας του κόμματός του.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το ΝΑΤΟ, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ούτε για το ρόλο της δύναμης του ΝΑΤΟ ούτε για τη συμφωνία με Τουρκία.

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανοίγει το δρόμο για νέες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, θέτει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία», είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από τη συμφωνία για ανάπτυξη δύναμης του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο οδηγεί σε συνδιαχείριση, ικανοποιεί τους στόχους της τουρκικής πολιτικής, εμπλέκει τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα