Θέλετε να κερδίσετε τον εμπορικό πόλεμο; Στραφείτε προς το δολάριο

«Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλοί, και είναι εύκολο να τους κερδίσουμε» - αυτό είναι το επιχείρημα του Donald Trump το οποίο παρέχει βοήθεια στους επενδυτές που πιστεύουν στις προοπτικές του δολαρίου.

Αυτοί οι τελευταίοι, θεωρούν το δολάριο ως καλύτερο καταφύγιο σε σχέση με τον χρυσό, αν εντατικοποιηθεί η κλιμάκωση της επιβολής δασμών. Τέσσερις μήνες μετά από τη μέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ συγκλόνισε τις αγορές μετοχών με το όραμά του για υψηλότερους

δασμούς στις εισαγωγές στην Αμερική, οι επενδυτές ανακαλύπτουν καταλύτες που θα βοηθήσουν το νόμισμα του μεγάλου αυτού κράτους να αντέξει τις εμπορικές αναταράξεις καλύτερα από τον χρυσό.

"Το δολάριο έχει γίνει ο κυριότερος προορισμός για επενδυτές ασφαλούς καταφυγίου", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank A/S, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Κοπεγχάγη. "Ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι σε άνοδο, τα ομόλογα και οι μετοχές έχουν εξαντληθεί και ο χρυσός εξακολουθεί να παρασύρεται χαμηλότερα".

Η προοπτική ότι οι δασμοί εισαγωγής θα μειώσουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της μεγαλύτερης οικονομίας σε μια εποχή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει τα επιτόκια έχει δημιουργήσει μια σπάνια ευκαιρία. Το δολάριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καταφύγιο όσο και για μεταφορές εμπορευμάτων, σύμφωνα με τον Andreas Steno Larsen, στρατηγικό αναλυτή για το νόμισμα της Nordea Bank AB στην Κοπεγχάγη.

Η κατίσχυση του δολαρίου έναντι του χρυσού ενισχύεται από το γεγονός ότι το μέταλλο συνήθως αποτιμάται σε δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα