«Να είσαι κυρία, είπαν»: Η Σίνθια Νίξον σε ένα σύγχρονο μανιφέστο για τις γυναίκες

12:45 25/2/2020 - Πηγή: People

«Be a Lady, They Said». Έτσι τιτλοφορείται ο πλέον συγκλονιστικός μονόλογος της 53χρονης ηθοποιού Σίνθια Νίξον, στο πλαίσιο editorial για το περιοδικό «Girls.Girls.Girls».

Η πρωταγωνίστρια του θρυλικού «Sex and the City», για την οποία πολλά ακούγονται αναφορικά με τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ, εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει την πρόθεσή της να γίνει η φωνή των γυναικών σήμερα.

Με έντονη πολιτική δράση

στο πλευρό του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, η Νίξον εδώ και καιρό κάνει το δικό της άνοιγμα στον γυναικόκοσμο: αρχικά διεκδικώντας την αποδοχή και εν συνεχεία την ψήφο του (;).


Ας σημειωθεί, ότι το 2012 η Νίξον παντρεύτηκε σύντροφό της Κριστίν Μαρινόνι και μαζί απέκτησαν έναν γιο. Ο συγκεκριμένος μονόλογος, ας σημειωθει ότι ναι μεν έγινε viral στο διαδίκτυο, ωστόσο υπήρξαν και αρκετά επικριτικά σχόλια.

Τα πιο σημαντικά προήλθαν από ακραίες φεμινίστριες, οι οποίες συνέκριναν τις συγκεκριμένες θέσεις του μονολόγου, με τα μηνύματα που για χρόνια μετέδιδε η σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Δηλαδή, τον άκρατο καταναλωτισμό, την ελαφρότητα, την καθόλου φεμινιστική διάσταση της γυναικείας ζωής, τις χειριστικές σχέσεις με άντρες συντρόφους και άλλα παρόμοια.

View this post on Instagram

The one and only @cynthiaenixon for @girls.girls.girls.magazine #issue3 . . . . . . . . #girlsgirlsgirlsmag #bringingbackthewoman #cynthianixon #whatawoman #newyork #

A post shared by Girls. Girls. Girls. Magazine (@girls.girls.girls.magazine) on Feb 13, 2020 at 3:06pm PST

Πάντως, στον μονόλογό της η Νίξον στηλιτεύσει όλα τα «μη» και τα «δεν» μιας κοινωνίας που δεν αγαπά τις γυναίκες, αναδεικνύοντας όσα τα Μέσα, η διαφήμιση, η θρησκεία και τα λανθασμένα στερεότυπα επιβάλλουν στη σύγχρονη γυναίκα.

Η εξωτερική εμφάνιση, η συμπεριφορά στη δουλειά, η επιλογή συντρόφου, ο γάμος ή όχι, η απόκτηση ή όχι παιδιών, η ανατροφή τους, όλα έχουν θέση σ’ αυτό το συγκλονιστικό βίντεο που αξίζει να το δείτε με ψυχραιμία και χωρίς προκαταλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίνθια Νίξον,sinthia nixon