Jane Birkin: Τα σημαντικότερα μαθήματα που πήραμε από το στιλ της

19:36 17/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια και είδωλο του στιλ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Η Βρετανίδα σταρ, που χάρισε το όνομα της στη διάσημη τσάντα Birkin του οίκου Hermès, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από την οικονόμο της.

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1946 στο Λονδίνο. Ήταν Αγγλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια γαλλόφωνη, που ζούσε στη Γαλλία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και τελικά, είχε πολιτογραφηθεί Γαλλίδα. Είχε επίσης λαμπερή καριέρα ως ηθοποιός στον

βρετανικό και γαλλικό κινηματογράφο. Κέρδισε διεθνή φήμη με την καλλιτεχνική συνεργασία και προσωπική της σχέση με τον Serge Gainsbourg.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη femmeiconz (@femmeiconz)

Οι δυο τους αποτέλεσαν διάσημο ζευγάρι της παριζιάνικης καλλιτεχνικής ζωής και έγιναν διάσημοι το 1969 με το άλμπουμ Jane Birkin / Serge Gainsbourg, ιδιαίτερα με το τραγούδι Je t’aime … moi non plus, ένα αισθησιακό τραγούδι που είχε παγκόσμια επιτυχία. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Birkin Daily (@janebirkindaily)

To μοναδικά κομψό και αβίαστο στιλ της αποτελεί πηγή έμπνευσης μέχρι σήμερα. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κορίτσι που όλες θέλουμε απεγνωσμένα να είμαστε; Το ακαταμάχητο χαμόγελο, οι messy φράντζες, τα μακριά πόδια, η ικανότητα να φοράει κομψά το τζιν ανεξάρτητα από την περίσταση. Γεμάτη από ενδιαφέρουσες αντιθέσεις – ένα icon του γαλλικού στιλ παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Αγγλία, η έμπνευση για την εμβληματική τσάντα Hermès μετά από τόσα χρόνια που κρατούσε ένα ψάθινο καλάθι ως τσάντα.

Credit: Marcus Brandt/dpa (Photo by Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά μαθήματα στιλ που πήραμε από την Jane Birkin.

Η αξία του λευκού

Η Jane Birkin λάτρυρε το λευκό, το οποίο φορούσε σε κάθε ευκαιρία, είτε σε total white σύνολα με λευκό τζιν καμπάνα και κοντό μπλουζάκι, είτε σε φορέματα και tops από λευκή δαντέλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It’s fashion dear ! (@itisfashiondear)

Το βαθύ V ντεκολτέ

Η Birkin έκανε τις πιο statement και τολμηρές εμφανίσεις να φαντάζουν ένα αστείο παιχνιδάκι. Μπορούσε να φορέσει το πιο βαθύ V ντεκολτέ και να το υποστηρίξει με αυτοπεποίθηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raptus&Rose | Silvia Bisconti (@raptusandrose)

Naked Looks: Γιατί οι celebrities εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με see-through δημιουργίες όλο και πιο συχνά;Το γυμνό φόρεμα

Ήταν από τις πρώτες που φόρεσε το «γυμνό» φόρεμα και μας έδειξε τον τρόπο. Φορώντας μόνο ένα μαύρο σλιπ από μέσα και χωρίς σουτιέν!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @fewkiddo

Τα αιώνια κομψά basics

Το βαμβακερό T-Shirt και το τζιν καμπάνα ήταν η «στολή» της, μαζί με το ψάθινο καλάθι, κρατημένο ως τσάντα. Η φόρμουλα τριών items που έγινε συνώνυμο του iconic.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LUXONOMY (@luxonomy)

Jane Birkin: Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός στα 76 της

Keywords
Τυχαία Θέματα