Χοληστερόλη και σάκχαρο: Τα 3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας

08:37 11/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η χοληστερόλη και ο διαβήτης είναι παθήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα στον οργανισμό. Καθώς δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η χοληστερίνη τους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Διατηρώντας τη χοληστερόλη σε υγιή επίπεδα, προφυλάσσετε την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα άκρα σας από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό

επεισόδιο και ακρωτηριασμό αντίστοιχα.
Επίσης, για όσους έχουν διαγνωστεί με είτε τύπου 1 ή τύπου 2 διαβήτη, πρέπει να διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος στα φυσιολογικά. Ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από βότανα και μπαχαρικά που μπορούν να βοηθήσουν έναν διαβητικό ή έναν άνθρωπο που έχει χοληστερίνη, να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του φυσιολογικά και ένα υγιές σωματικό βάρος.

Πολλά μπαχαρικά είναι αντιοξειδωτικά, αντιδιαβητικά και προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις. Τα μπαχαρικά προσδίδουν άρωμα και νοστιμιά στο φαγητό μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερα από 300 βότανα και μπαχαρικά που προσδίδουν νοστιμιά, έχουν και σημαντικά διατροφικά οφέλη για τον οργανισμό.

Ωστόσο, η πιστοποιημένη διαιτολόγος Shyla Cadogan τονίζει ότι από τη διατροφή της και το πιάτο της, δεν λείπουν σχεδόν ποτέ, τρία εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά:

Κανέλα

Το αρωματικό και αντιδιαβητικό αυτό μπαχαρικό λειτουργεί και ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που κατευνάζει τη φλεγμονή στο σώμα και μπορεί επίσης να ρυθμίσει σε φυσιολογικά επίπεδα του σάκχαρο στο αίμα. Σύμφωνα με μελέτες, ακόμη και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία.

Κουρκουμάς

Περιέχει την, υψηλή σε διατροφική αξία, κουρκουμίνη, και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ινδική ιατρική Αγιουρβέδα. έχει ανακαλυφθεί ότι προφυλάσσει τον εγκέφαλο, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, έχει αντικαρκινική δράση και ανακουφίζει την αρθρίτιδα. 

Σκόρδο

Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια Allium, είναι στενός συγγενής με τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και αξιοποιούνταν από τους Αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες, Ρωμαίους, Κινέζους και Ινδούς για φαρμακευτικούς λόγους. Πολύ σημαντικό είναι ότι το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από οξειδωτική βλάβη, η οποία οδηγεί σε διαβήτη, καρκίνο και καρδιακές παθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα