Ποια συστατικά ομορφιάς πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

13:57 12/5/2024 - Πηγή: InStyle
Διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ευεξία, τόσο τη δική μας όσο και του μωρού, στην εγκυμοσύνη επιλέγοντας τα κατάλληλα καλλυντικά.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και σημαντική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, γεμάτη από αλλαγές και προσδοκίες. Καθώς προετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο μέλος στην οικογένειά της, η επιλογή των προϊόντων ομορφιάς παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, ορισμένα συστατικά ομορφιάς θεωρούνται ύποπτα για την υγεία του μωρού ή της μητέρας. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5 συστατικά
ομορφιάς που καλό είναι να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνηςΡετινοειδή (Retinoids)Υδροξυοξέα (Hydroxy Acids)Αμινοφαινόνες (Aminophenols)Φθαλικές ενώσεις (Phthalates)Χημικά φίλτρα αντηλιακών (Chemical Sunscreen Filters)

Οι περισσότερες εταιρείες προσαρμόζουν τις φόρμουλες τους για να είναι ασφαλείς στην εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα συστατικά που είναι γενικά προτιμότερο να αποφεύγουμε, όπως:

Ρετινοειδή (Retinoids)

Έρευνες που είναι ακόμα σε εξέλιξη συνδέουν αυτά τα συστατικά, όπως η ρετινόλη και η τρετινοΐνη, με ελλείψεις στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Υδροξυοξέα (Hydroxy Acids)

Ορισμένα υδροξυοξέα, όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, μπορεί να είναι επιβλαβή για το μωρό.

Αμινοφαινόλες (Aminophenols)

Εμπλουτίζουν συχνά βαφές μαλλιών και είναι αμφιλεγόμενα για την επίδρασή τους κατά την εγκυμοσύνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ara || Canadian Beauty Creator (@misskincarejourney)

Φθαλικές ενώσεις (Phthalates)

Επίσης είναι σε πολλά σαμπουάν, conditioner, βαφές και αρώματα.

Χημικά φίλτρα αντηλιακών (Chemical Sunscreen Filters)

Ορισμένα χημικά φίλτρα στα αντηλιακά πιθανόν να περνούν στον οργανισμό και κατ’ επέκτασιν στο έμβρυο.

Επιπλέον, είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγουμε οποιαδήποτε έντονα αρωματικά προϊόντα. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλούν αντιδράσεις και ερεθισμούς στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πάντα είναι καλή ιδέα να μιλάτε με τον γυναικολόγο σας ή έναν ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν ομορφιάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα