Το νέο challenge λέγεται Baby shark Challenge και μετράει ήδη πάνω από 1,6 δις views στο Youtube (video)

Τα τελευταία χρόνια έχουν γεννηθεί νέες μόδες κοινωνικής αλληλεπίδρασης, τα γνωστά πια σε όλους μας Challenges (προκλήσεις).

Θυμηθείτε τους κουβάδες με τα παγάκια -το επονομαζόμενο Ice Bucket Challenge-, το Mannequin Challenge που μέχρι και η ελληνική αστυνομία έκανε βιντεάκι (και μάλιστα πολύ επιτυχημένο) και διάφορα άλλα που προηγήθηκαν.

Όπως φαίνεται αυτό το trend αντέχει στο χρόνο δεδομένης της ποικιλίας και των δισεκατομμυρίων

θεάσεων που μετράει και συνεχίζει επιτυχώς να αθροίζει.

Μάλιστα υπάρχουν ιστοσελίδες που σας δίνουν οδηγίες και συμβουλές για να ξεκινήσετε το δικό σας Youtube challenge όπως και τα top 10 Challenges για να πάρετε μια ιδέα από όσα τρέχουν τώρα. Η αλήθεια είναι ότι μερικά -όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας- είναι ευφάνταστα και μερικά ιδιαίτερα βλακώδη αλλά περί ορέξεως ως γνωστόν…

Τελευταίο έπεσε στην αντίληψή μας ένα παιδικό, λίγο επικίνδυνο, σχετικά χαριτωμένο που ακούει στο όνομα Baby shark Challenge και έχει γίνει viral παγκοσμίως.
Γεννήθηκε από ένα πιασάρικο εκπαιδευτικό τραγουδάκι για παιδάκια που λέγεται “Baby Shark Song”. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας καρχαριών με στίχους που πιθανότατα θα κολλήσουν στο μυαλό σας.

Το παιδικό αυτό τραγούδι δημιουργήθηκε από το κορεατικό κανάλι του Youtube για παιδιά Pinkfong, που δημιουργεί τέτοια τραγουδάκια αλλά και χορευτικά που τα συνοδεύουν. Δεν είναι τυχαίο που το εν λόγω κανάλι μετράει πάνω από 10 εκατομμύρια συνδρομητές.

Αρχικά το καρχαριοτραγουδάκι έγινε viral στην νοτιοανατολική Ασία αλλά πλέον αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μπαίνοντας στη λίστα με τα 40 πιο δημοφιλή YouTube βίντεο στην ιστορία.

Τι είναι όμως αυτό το baby shark challenge;
Το baby shark challenge ξεκίνησε όταν άνθρωποι άρχισαν να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους κάνοντας τις εύκολες χορευτικές κινήσεις του καρχαρία με το τραγουδάκι να παίζει ως μουσικό θέμα. Στη συνέχεια αυτό εξελίχθηκε με τους ανθρώπους-γονείς να ντύνονται καρχαρίες ή να βάφονται μπλε ή απλά να χορεύουν έξω από τα εν κινήσει αυτοκίνητά τους με τα παιδάκια τους να γελάνε μέσα στο εν κινήσει όχημα. Χμ…

Μάλιστα κάποια από αυτά τα βιντεάκια μετράνε ήδη κάτι εκατομμύρια θεάσεις.

Οι ειδικοί ήδη έχουν πάρει θέση λέγοντας το αυτονόητο: Είναι απλά επικίνδυνο να πετάγεσαι έξω από το κινούμενο αμάξι για να κάνεις αυτό το χορευτικό.

Αν θέλετε να πάρετε μια εικόνα από τους παλαβούς γονείς, θα βρείτε τα σχετικά videos στο Youtube αλλά και στο hashtag #babysharkchallenge.

Keywords
Τυχαία Θέματα