Διονύσης Στεριώτης: 30 χρόνια επιτυχούς σταδιοδρομίας

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση, παρουσία ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας, ο ιδρυτής της Seagull, Διονύσης Στεριώτης γιόρτασε τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχούς σταδιοδρομίας.

Ο ιδρυτής της Seagull, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξιστόρησε σε 1.000 και πλέον παρευρισκόμενους τους βασικούς σταθμούς της επιχειρηματικής εξέλιξης του, παρουσιάζοντας το πλάνο ανάπτυξης, τόσο της Seagull, όσο και του νεοσύστατου ομίλου Grouper Entertainment.    

Οι κυριότεροι σταθμοί στην επαγγελματική πορεία του Δ. Στεριώτη

«Μεγάλωσα στην Αθήνα,

φοίτησα στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασα στην Αμερική και είχα την τύχη να εργαστώ, από πολύ νωρίς, με ένα κολοσσό των θαλάσσιων μεταφορών την SEALAND, μετέπειτα στη CSX και τέλος στη Maersk.

Εργάστηκα σε μεγάλα λιμάνια – hub, όπως το New Jersey, στο Elizabeth Terminal και στο Rotterdam και κατέληξα στην οικογενειακή επιχείρηση που υπήρχε από το 1908 στον Πειραιά με μεγάλη εμπειρία στα containers, την πλοιοκτησία, τις πρακτορεύεις και τις μεταφορές.

Τότε τη φόρτωση του πλοίου τη σχεδιάζαμε με το χέρι και κάτω από 40 βαθμούς, προχωράγαμε στην πλατεία για να δούμε ποιο container είναι κάτω από το άλλο», ανέφερε αρχικά ο κ. Στεριώτης, παρουσιάζοντας τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του.

“Σήμερα η Seagull έχει πάνω από 120.000 m2 αποθηκών logistics, έχει πάνω από 3.000 εμπορικούς συνεργάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποτελεί ένα σημαντικό πάροχο στην σκακιέρα των διεθνών μεταφορών”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Στεριώτης 

«Το 2001 κάναμε ένα νέο ξεκίνημα με ένα άλλο ναυτιλιακό γίγαντα την CMA CGM που έληξε με ένα golden hand shake μετά από 15 χρόνια συνεργασίας.

Προβλέποντας έγκαιρα τη συρρίκνωση του ναυτιλιακού πράκτορα και βλέποντας το consolidation των ναυτιλιακών γραμμών και των αεροπορικών εταιρειών, σκέφτηκα ότι το μέλλον ανήκει στο forwarding, στα logistics και γενικότερα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ξεκινώντας δειλά – δειλά με ένα team 3 – 5 στελεχών τη Seagull», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Στεριώτης αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία της Seagull, με τη δημιουργία νέων logistics center, αλλά και την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της EOS Capital Partners.

«Διαβλέποντας ευκαιρίες, ανοίξαμε γραφεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.

Περάσαμε πολλές δυσκολίες, το μεγαλύτερο μεταπολεμικά financial recession με τα μνημόνια, τα capital controls, το Brexit, την πανδημία του Covid, την ενεργειακή κρίση και τώρα πολέμους. Τα καταφέραμε, δεν λυγίσαμε, γιατί το ποτήρι για μας ήταν πάντα μισό – γεμάτο», υπογράμμισε ο κ. Στεριώτης, παραθέτοντας στη συνέχεια τα βασικά επιχειρησιακά μεγέθη της Seagull, καταδεικνύοντας την ανοδική πορεία της.

Η αναπτυξιακή πορεία της Seagull – H είσοδος της EOS και οι νέες αποθήκες  

«Σήμερα η Seagull έχει πάνω από 120.000 m2 αποθηκών logistics, έχει πάνω από 3.000 εμπορικούς συνεργάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποτελεί ένα σημαντικό πάροχο στην σκακιέρα των διεθνών μεταφορών.

Η πρόσφατη συμμέτοχη της ΕOS, του κ. Απόστολου Ταμβακάκη με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας προσδίδει αίγλη και ασφάλεια.

Με το δικό τους know – how προχωράμε σε restructuring και καθότι η Seagull ενηλικιώνεται, κλείνοντας τα 18, θα εστιάσουμε στην ανάπτυξή της.

Ήδη, παραλάβαμε μια εγκατάσταση 7.000 μ2 στον Ασπρόπυργο και παραλαμβάνουμε  σύντομα μια άλλη 8.000 μ2 σε συνεργασία με τον Όμιλο Στασινόπουλου.

Ανοίξαμε εγκαταστάσεις ψυγείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκσυγχρονίσαμε τον στόλο των περονοφόρων και ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας», ανέφερε ο κ. Στεριώτης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας για τα επιτυχή αποτελέσματα.

Το άρθρο Διονύσης Στεριώτης: 30 χρόνια επιτυχούς σταδιοδρομίας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
dionysis-steriotis-30-chronia-epitychous-stadiodromias.htm
Τυχαία Θέματα