Πριγκίπισσα Νταϊάνα: H ιστορία πίσω από το αποκαλυπτικό φόρεμα της…

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα χρησιμοποίησε την γκαρνταρόμπα της σαν σημαία για να τινάξει στον αέρα τους βασιλικούς ενδυματολογικούς κώδικες και να συνεχίσει να εμπνέει τους στυλίστες 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.Το όνομά της είναι συνώνυμο με την κομψότητα ενώ έγινε πρότυπο της ομορφιάς και της μόδας, με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα.

Στις 29 Ιουνίου 1994, πριν από 24 χρόνια, η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, φόρεσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα για να παραβρεθεί στο ετήσιο event του Vanity Fair για την Serpentine Gallery στο Hyde Park του Λονδίνου.

Δεν ήταν όμως ένα τυχαίο φόρεμα.

فأعلنتُ عليك حربي و انتقامي ! #revengedress #revenge #revengedressdiana #diana #thequeen #ladydiana #lady #thelady #beauty #black #littleblackdress #petiterobenoire #perfection #stylish #instagood

A post shared by Welcome Everyone (@kind.of.inspiration) on May 21, 2018 at 8:11pm PDT

Η διαζευγμένη πια πριγκίπισσα είχε από καιρό επιλέξει ένα φόρεμα του οίκου Valentino, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε ότι οι δημόσιες σχέσεις του οίκου είχαν σκοπό να «πουλήσουν»στα media αυτή της την εμφάνιση με κάθε τρόπο, θεώρησε τη συμπεριφορά τους απολύτως οπορτουνιστική και φυσικά αποφάσισε να φορέσει κάτι άλλο.

Αυτό το “κάτι άλλο” ήταν το υπέρκομψο μαύρο φόρεμα που είχε σχεδιάσει για χάρη της 3 χρόνια πριν η ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια μόδας, Christina Stambolian. Η Νταϊάνα δεν το είχε φορέσει όταν ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Κάρολο, καθώς το είχε θεωρήσει πολύ τολμηρό τόσο για το δικό της στιλ, όσο και για τα ήθη του Παλατιού.

Όμως, υπήρχε και κάτι άλλο που την οδήγησε στην απόφαση να το φορέσει: το γεγονός ότι τη βραδιά του σουαρέ της Serpentine Gallery, ο πρώην σύζυγος της θα αποκάλυψε σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ -για πρώτη φορά- την αλήθεια για τον δεσμό του με την Καμίλα.

Από την ώρα που κατέβηκε από το αμάξι που την οδήγησε στους κήπους του Κένσινγκτον τα φλας των φωτογράφων δεν έπαψαν στιγμή να την ακολουθούν, αφήνοντας κατά μέρους τις αποκαλύψεις του Κάρολου και χρίζοντας, εκείνη τη βραδιά, τη Νταϊάνα σύμβολο κομψότητας και γυναικείας (αξιοπρεπούς) εκδίκησης.

Το συγκεκριμένο φορεμα έμεινε στην ιστορία ως “το φόρεμα της εκδίκησης”, όπως αποκαλύπτει ο Kerry Taylor (ο άνθρωπος που το 2013 προϊστατο δημοπρασίας 10 φορεμάτων της Νταϊάνα).

«Ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι γνώρισαν στη νέα Νταϊάνα , αυτή που δεν χρειαζόταν την βασιλική οικογένεια, ειδικά τον πρίγκιπα Charles», δήλωσε στο HuffPost ο Βρετανός δημοσιογράφος και στιλίστας Alex Longmore.

Το μαύρο φόρεμα της πριγκίπισσας Νταιάνα άφησε εποχή όπως και η ίδια της η προσωπικότητα και ιστορία

Το κομμάτι έγινε το «έμβλημα» της εκδίκησης, ενώ οι εμφανίσεις της από εκείνη την ημέρα και ύστερα ταυτίστηκαν με τον ορισμό της θηλυκότητας και του σεξαπίλ μέσα στις δεκαετίες

lay-out.gr

The post Πριγκίπισσα Νταϊάνα: H ιστορία πίσω από το αποκαλυπτικό φόρεμα της… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ladys Life