Αλβανός σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του

Η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών στο Μενίδι έμεινε νεκρή πάνω από 5 ώρες με καρφωμένο το μαχαίρι στην κοιλιά

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, ενάμιση μήνα μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, αν και οι Αρχές γνώριζαν ότι η γυναίκα κινδύνευε από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η γραφειοκρατία των δικαστικών Αρχών που άφησαν τον κακοποιητή να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το μοιραίο επιβεβαιώθηκε χθες με τον πιο τραγικό τρόπο. Η άτυχη γυναίκα από την Αλβανία Ενκελέιντα

είχε βγει από το σπίτι της λίγο πριν από τις 6 το πρωί για να πάει στην εργασία της. Ομως δεν πρόλαβε, καθώς ο 50χρονος πρώην σύζυγός της είχε στήσει καρτέρι θανάτου, μόλις εννέα ημέρες έπειτα από το προηγούμενο βίαιο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Το φονικό έγινε σε πολυσύχναστο σημείο του Μενιδίου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, όπου υπάρχουν καταστήματα, και σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το σπίτι στο οποίο είχε μετακομίσει η γυναίκα τους τελευταίους δύο μήνες. Η 40χρονη δέχθηκε πάνω από 10 μαχαιριές σε χέρια, πόδια, θώρακα, λαιμό, ενώ ο 50χρονος Αλβανός άφησε το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά και έφυγε αδιαφορώντας για τη μάνα των παιδιών του που ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο. Η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έμεινε νεκρή στον δρόμο πάνω από πέντε ώρες, με καρφωμένο το μαχαίρι στην κοιλιά της, μέχρι να φτάσει ο ιατροδικαστής και να ολοκληρωθεί η νεκροψία.

Ακόμα μία φορά οι Αρχές… πιάστηκαν στον ύπνο, με τους αστυνομικούς να ειδοποιούν τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη στις 8.15 το πρωί, δηλαδή δύο ώρες μετά το φονικό, και τον ιατροδικαστή να φτάνει στον τόπο του εγκλήματος στις 9 το πρωί. Το πτώμα περισυλλέχτηκε στις 11, με καθυστέρηση πέντε ωρών, με το άψυχο κορμί της γυναίκας μέσα σε μια λίμνη αίματος, μπροστά στα μάτια της 16χρονης κόρης της, που είχε φτάσει στο σημείο και κλαίγοντας φώναζε στους αστυνομικούς ότι ίσως να είναι η μαμά της.

«Είναι η μαμά μας»

«Ηρθε μια κοπελίτσα, χαρακτηριστικά εδώ στον τόπο του συμβάντος, και είπε ότι ίσως είναι η μαμά της, ενώ έκλαιγε και ωρυόταν. Εδειξε μια φωτογραφία στους αστυνομικούς και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η μαμά της. Είπε ότι η μαμά της σήμερα δεν πήγε στη δουλειά και, αφού έδειξε τη φωτογραφία στους αστυνομικούς, τους είπε ότι τη σκότωσε ο μπαμπάς της» περιέγραψε κάτοικος. «Μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε “έχουν σκοτώσει τη μαμά μου, έχουν σκοτώσει τη μαμά μου”, ήταν πολύ συγκλονισμένη. Ελεγε πως “ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου, τη βρήκε καθώς πήγαινε στη δουλειά της”» τόνισε.

Το κορίτσι μίλησε και με τον 15χρονο αδερφό της, μεταφέροντάς του την τραγική είδηση: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά». Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις του πρώην συζύγου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες σε οικοδομή στη Φυλή, όπου είχε κρυφτεί πίνοντας μπίρες. Ο εν διαστάσει σύζυγος ανακρίνεται από τους αστυνομικούς και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ηχητικό ντοκουμέντο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας δείχνει πως είχε προαναγγείλει στην άτυχη γυναίκα ότι θα τη σκοτώσει! Σε καβγά που είχαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 7 Μαΐου, 50 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού της, ο 50χρονος ακούγεται να φωνάζει «Θα σε σκοτώσω!». Τότε είχε συλληφθεί, αλλά οι δικαστικές Αρχές τον άφησαν ελεύθερο. Εννέα ημέρες μετά έκανε πράξη την απειλή του…

Η 40χρονη τον είχε καταγγείλει 3 φορές για ενδοοικογενειακή βία

Εναν εφιάλτη ζούσε εδώ και 11 χρόνια η Ενκελέιντα στα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους, 15 και 16 ετών. Η 40χρονη τον είχε καταγγείλει τρεις φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ από το 2022 είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση, με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα.

Ομως η ίδια του το είχε επιτρέψει για να είναι τα παιδιά με τον πατέρα τους… Το χρονικό των καταγγελιών ξεκινάει πριν από 11 χρόνια, όταν στις 3-4-2013 ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στις 18-9-2022 συνελήφθη και οδηγήθηκε και πάλι στον εισαγγελέα. Υπήρξε δικαστική απόφαση με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα. Το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήταν το Μεγάλο Σάββατο, όταν ο δράστης καβγάδισε με τη γυναίκα έξω από το σπίτι που είχε μετακομίσει πριν από δύο μήνες μαζί με τα παιδιά.

Σε άθλια κατάσταση πέρασε το κατώφλι του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στο Περιστέρι και κατήγγειλε τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, λέγοντας ότι την είχε χτυπήσει άγρια και την είχε γδύσει. Τότε είχε εξεταστεί από ιατροδικαστή και οι αστυνομικοί της πρότειναν την εγκατάσταση panic button και τη μεταφορά της σε δομή (safe house). Ομως, η 40χρονη αρνήθηκε, προφανώς γιατί δεν πίστευε ότι η κατάσταση θα έφτανε στα άκρα.

Ο δράστης είχε συλληφθεί και οδηγηθεί την επόμενη ημέρα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Η δίκη αναβλήθηκε, επειδή απουσίαζαν οι βασικοί μάρτυρες, η 40χρονη και η κόρη της. Οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου τον άφησαν ελεύθερο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης και της απαγόρευσης επικοινωνίας με το θύμα, ορίζοντας ρητή δικάσιμο για σήμερα Παρασκευή. Είναι όμως πλέον αργά για τη γυναίκα…

Αστυνομικές πηγές ρίχνουν την… ευθύνη στους δικαστές, επισημαίνοντας πως δεν εφάρμοσαν τον νέο Ποινικό Κώδικα (Ν.5090/2024), που έχει τεθεί σε ισχύ από 1η Μαΐου, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να ορίσουν δικάσιμο εντός τριημέρου και να διατάξουν την περαιτέρω κράτηση του δράστη. Δικαστικές Αρχές απαντούν ότι, αν και πράγματι υπήρχε η δυνατότητα να δοθεί τριήμερη αναβολή, αυτό δεν θα είχε νόημα να συμβεί, καθώς από τη δικογραφία απουσίαζε η ιατροδικαστική έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα