Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομιλία Ράμα-«Ο Κυριάκος είναι φίλος»

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛΑΣ για την έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα και της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (12/5) στο Γαλάτσι.

Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 11 ωστόσο, αναμένεται να καθυστερήσει.

Αρχικά θα δημιουργηθεί μια «καθαρή διαδρομή» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της ΕΛΑΣ, από το αεροδρόμιο μέχρι

το Γαλάτσι με απρόσκοπτη διέλευση και με επίγεια και εναέρια επιτήρηση.

Το Σάββατο έγινε «αποστείρωση» στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου από εκπαιδευμένους σκύλους και ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών, και θα σφραγιστεί, θα επιτηρείται και θα υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση. Drones και ελικόπτερα διαρκώς θα επιτηρούν το χώρο, ενώ ακροβολισμένοι σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και μια παρακολούθηση στα social media. Αν τελικά υπάρξει πιθανότητα διανυκτέρευσης του πρωθυπουργού της Αλβανίας στη χώρα μας ενδεχομένως να αλλάξουν οι διαδρομές και το σχέδιο ασφαλείας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» όπου ο Αλβανός πρωθυπουργός θα απευθύνει στους ομοεθνείς του που θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με την ομιλία να έχει προεκλογική χροιά ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στη γείτονα χώρα.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) με τον αριθμό να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Ράμα: Ο Κυριάκος είναι ένας φίλος που σέβομαι πολύ

«Ο Κυριάκος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ένας φίλος που σέβομαι πολύ», δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ράμα λίγο πριν την άφιξή του στη χώρα μας.

Υποστηρίζει παράλληλα ότι είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που περισσότερο από κάθε προκάτοχό του, με το οποίο έχει συνεργαστεί, ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Αναφέρει ακόμα ότι το σχέδιο για την ομιλία του στην Αθήνα δεν περιλαμβάνει τίποτα για την υπόθεση του Φρέντη Μπελερη.

«Θέλουμε να κάνουμε την Δικαιοσύνη ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία για πρώτη φορά από τότε που η Αλβανία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», τονίζει.

#Ράμα #Μητσοτακης #Γαλάτσι #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΕΛΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
drakonteia-metra-asfaleias-gia-tin-omilia-rama-o-kyriakos-einai-filos.htm
Τυχαία Θέματα
Δρακόντεια, Ράμα-Ο Κυριάκος,drakonteia, rama-o kyriakos