ΗΠΑ: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ οι δαπάνες του λόμπι κρυπτονομισμάτων

Οι δαπάνες του λόμπι της βιομηχανίας κρυπτογράφησης των ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά για νέο ρεκόρ το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Reuters η μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα OpenSecrets.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων δαπάνησαν 18,96 εκατομμύρια δολάρια τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 για lobbying, έναντι 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο το 2022. Αυτό συνέβη παρά τη θεαματική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX πέρυσι, το οποίο

ήταν στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά τις δαπάνες. Πέρυσι, εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της FTX, ξόδεψαν συνολικά σχεδόν 22 εκατομμύρια δολάρια για lobbying.

Το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, ηγήθηκε ξανά, ξοδεύοντας 2,16 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το Foris DAX, το οποίο διαχειρίζεται το Crypto.com, την Blockchain Association και την Binance Holdings.

«Στόχος μας είναι να έχουμε άμεσες επαφές με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, να οικοδομήσουμε σχέσεις και να γεφυρώσουμε το εκπαιδευτικό χάσμα για να οικοδομήσουμε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κοινής λογικής», δήλωσε η Κριστίν Σμιθ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Blockchain Association.

Προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εικόνα

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης επεκτείνονται στην Ουάσιγκτον, εν μέρει για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη φήμη τους μετά από μια σειρά σκανδάλων πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης της FTX, της οποίας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ ήταν γνώριμη παρουσία στην Ουάσιγκτον. Ένορκο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τον έκρινε ένοχο για απάτη τον προηγούμενο μήνα.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων προσπαθούν επίσης να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο, ειδικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία λέει ότι ο κλάδος παραβιάζει τους κανόνες της. Οι επαφές με λομπίστες αυξήθηκαν, αφού η SEC μήνυσε την Coinbase και τη Binance τον Ιούνιο για φερόμενη αποτυχία να καταχωρίσουν tokens, ισχυρισμούς που αρνούνται.

Ο κλάδος πίεσε επίσης την SEC να εγκρίνει ένα spot Βitcoin ETF, το οποίο θα έκανε περισσότερο προσβάσιμο το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε εκατομμύρια ακόμη επενδυτές. Η αισιοδοξία ότι ο οργανισμός θα δώσει το «πράσινο φως» έχει δώσει ώθηση στην τιμή του Bitcoin.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων προσπάθησαν επίσης να προωθήσουν φιλική νομοθεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πέτυχαν μια νίκη τον Ιούλιο όταν μια επιτροπή του Κογκρέσου ψήφισε δύο σημαντικά νομοσχέδια που, σύμφωνα με τους λομπίστες, θα βοηθούσαν στην παροχή σαφήνειας σχετικά με τους υπάρχοντες οικονομικούς κανόνες που ισχύουν για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Αν και αυτά τα νομοσχέδια δεν έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο, οι λομπίστες κρυπτονομισμάτων δεν τα παρατάνε. Η Coinbase συνεχίζει την πίεσή της, προγραμματίζοντας περισσότερες συναντήσεις με νομοθέτες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

#κρυπτονομίσματα #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-olotachos-gia-neo-rekor-oi-dapanes-tou-lobi-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα