Τα προβλήματα των επιχειρηματιών εστίασης στην Αθήνα άκουσε ο Ζαχαριάδης

Συνάντηση με τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (29/9) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης, στα γραφεία της Ανοιχτής Πόλης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης του Δήμου Αθηναίων, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα.

Οι εκπρόσωποι του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης τόνισαν στον Κώστα Ζαχαριάδη την ανάγκη να ελέγχεται η ενιαία τήρηση των κανόνων από “μικρούς” και “μεγάλους” στο χώρο της εστίασης, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι

απαραίτητο να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομική ανακούφιση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, κυρίως όσον αφορά τα χρέη που δημιουργήθηκαν προς το Δήμο, στη διάρκεια της πανδημίας.

Τέθηκε ακόμα η ανάγκη ρύθμισης του πλαισίου έκδοσης αδειών, ειδικά σε “κορεσμένες” περιοχές της Αθήνας, στο πλαίσιο και της σημερινής υπερ-τουριστικοποίησης της πόλης.

Από την πλευρά του Κώστα Ζαχαριάδη, υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, υπήρξε σύμπνοια όσον αφορά τα αιτήματα που κατέθεσαν οι επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρχει μια κλίμακα ως προς τα βάρη που υφίστανται οι επιχειρήσεις της Αθήνας, ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητές τους. Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μια Αθήνα με μικτές χρήσεις και πολυλειτουργικότητα, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι τα μικρά και πολύ μικρά μαγαζιά εστίασης.

Τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης εκπροσώπησαν τα μέλη του Συντονιστικού, Πέτρος Κασιμάτης, Σταύρος Κασιώτης και Σουζάνα Τσιώτη. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ανάλογο αντικείμενο και με άλλους υποψηφίους. Τον Κώστα Μπακογιάννη, τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Σοφιανό.ΚασιμάτηςΚύκλοςεστίασηΑθήναΖαχαριάδης
Keywords
Αναζητήσεις
ta-provlimata-ton-epicheirimation-estiasis-stin-athina-akouse-o-zachariadis.htm
Τυχαία Θέματα